Foto: muur-inrichten

Zo verander je de uitstraling van jouw muren!

De muren van een kamer zijn grotendeels bepalend voor de uitstraling van de gehele kamer.

Dit komt omdat de muren van de kamer om de gehele ruimte lopen en daarnaast van de vloer tot aan het plafond reiken. Het is daarom ook belangrijk dat je tevreden bent met hoe de muren eruit zien. In deze blog vertellen we je hoe je de muren er precies zo uit laat zien als jij dat wilt!

Behangen

Door de muur te behangen breng je een extra laag op de muur aan die precies zo beprint kan worden als jij dat wilt. Als je op zoek bent naar behang, dan zijn je keuzes nagenoeg oneindig. Je kunt behang verkrijgen in alle kleuren van de regenboog, maar ook met leuke prints zoals sprookjes behang of bijvoorbeeld jungle behang. Doordat de keuze zo groot is, zul je altijd het type behang vinden waar jij naar op zoek bent. Als de keuzes jou wat te generiek zijn, dan kun je er zelfs voor kiezen om je muur te behangen met fotobehang, Met fotobehang kun je zelfgemaakte of bestaande foto’s laten uitprinten op behang. Met de introductie van fotobehang zijn de mogelijkheden wat betreft behang letterlijk oneindig geworden!

Schilderen

Door de muur te schilderen breng je een laag verf aan op de muur. Schilderen is erg populair omdat dit ten opzichte van behangen erg makkelijk is. Het grootste nadeel van schilderen is dat de keuzes relatief beperkt zijn. Zo heb je enkele keuze uit alle verkrijgbare kleuren en is het veel moeilijker om bepaalde printjes in de muur te verwerken.

Accessoires

Je kunt de uitstraling van de muur ook veranderen zonder direct de gehele muur in een ander jasje te steken. Dit doe je door accessoires aan de muur te bevestigen. Je kunt het hierin zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld met weinig moeite de uitstraling van de muur veranderen door een simpele klok of enkele foto’s op te hangen. Het voordeel van deze kleine accessoires is dat ze relatief goedkoop zijn ten opzichte van de andere genoemde voorbeelden. Zo kun je voor enkele tientallen euro’s al een klok kopen!

Reacties