Luxalon® en duurzaamheid

Als het om duurzaamheid gaat, werkt Hunter Douglas volgens het thema Keen on Green.

Keen on Green

Dit zijn de uitgangspunten:
1. De producten van Hunter Douglas zijn gericht op het bevorderen van het comfort en de kwaliteit van het binnenklimaat.
2. Hunter Douglas producten reduceren het energiegebruik in gebouwen.
3. In onze producten maken we gebruik van ecologisch verantwoorde materialen
4. Wij doen er alles aan om de impact van onze activiteiten op het milieu zo laag mogelijk te houden.
5. We werken binnen ons bedrijf op een maatschappelijk verantwoorde manier.

Luxalon® plafonds: extreem duurzaam 
Meer dan 90% gemaakt van gerecycled aluminium: Met Luxalon® krijgt u een plafond in huis dat maar liefst voor meer dan 90% uit gerecycled aluminium bestaat. Hunter Douglas is niet voor niets koploper in het recyclen van aluminium! Die duurzame aanpak scheelt enorm veel energie: vergeleken met een plafond van nieuw aluminium zelfs zo’n 95%.

Geen grammetje afval gaat verloren: Ook binnen het productieproces van de Luxalon® plafonds laten wij het Keen on Green thema terug komen. In het productieproces gaat geen grammetje snijafval verloren: alles gaat terug het proces in. We gaan dus heel erg zorgvuldig met onze grondstoffen om en kunnen ons aluminium oneindig recyclen.

Een plafond dat jaren meegaat: Met een Luxalon® plafond kiest u voor een bijzonder duurzaam product dat heel wat jaren meegaat.

Luxalon® led-inbouwspots: nog meer duurzaamheid
Om nog duurzamer te zijn, kunt u kiezen voor Luxalon® led-inbouwspots. Deze led-inbouwspots zijn erg zuinig en hebben daarnaast een extreem lange levensduur. Luxalon® biedt een ruime keuze aan inbouwspots, waarmee u precies de goede balans tussen licht en schaduw kunt creëren.