Foto: 0-2023/Stukadoor-Ambacht-totaalbouw-Utrecht-1024x683.jpg

3 Cruciale redenen om voor kwaliteit stucwerk te kiezen

Denk je erover om te bezuinigen op stucwerk? Lees dan de 3 belangrijkste redenen waarom dit een onnodige risico is.

wesley 19 September 2023

Waarom goedkoop stucwerk een risico is: 3 cruciale redenen om voor kwaliteit te kiezen.

Stel je voor: je hebt lang nagedacht over je nieuwe woonkamer. Je hebt kleuren uitgekozen en goed materiaal gekocht. Maar als het stucwerk klaar is, zie je het meteen. De muren zien er slecht uit. Er zijn bobbels en naden te zien.

Je droombeeld valt in duigen. De mooie muren die je voor je zag, zijn een rommeltje geworden. En dat allemaal omdat je een goedkope stukadoor zonder ervaring hebt ingehuurd.

Je bent niet alleen je geld kwijt. Je bent ook teleurgesteld omdat je mooie ideeën nu niet zijn uitgekomen. Elke keer als je de kamer binnenloopt, word je aan die teleurstelling herinnerd. En dat had je kunnen voorkomen door een ervaren stukadoor in te huren.

Een goedkope, onervaren stukadoor kiezen? Dat kan leiden van slechte afwerking tot lekkages en dure reparatiekosten, het kan een berg van problemen veroorzaken die je liever wilt vermijden. Het inhuren van iemand zonder de juiste kennis en vaardigheden kan je woongenot aantasten, maar ook de waarde van je woning. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Het gezegde 'goedkoop is duurkoop' komt echt tot leven als je bezuinigt op stucwerk. In deze blog duiken we dieper in de 3 belangrijkste redenen waarom je beter kunt investeren in professioneel stucwerk.

Reden 1: Kostenbesparing door kennis

Een ervaren stukadoor onderscheidt zich van een onervaren stukadoor doordat hij of zij grondig naar je muren en plafonds kijkt voordat er wordt gestart. Op basis hiervan krijg je een advies dat echt bij jouw situatie past. Deze professional kent de beste materialen en technieken en kan je ook duurzame opties geven. Zo'n vakman weet door zijn uitgebreide kennis en ervaring hoe je op de lange termijn kosten kunt besparen, bijvoorbeeld door een iets duurder maar duurzamer materiaal te kiezen. Zo kun je met kwaliteit al flink in je portemonnee besparen.

Reden 2: Esthetiek en woningwaarde

Stel je voor dat je muren als een leeg canvas zijn. Met goed stucwerk tover je dit canvas om tot een kunstwerk dat precies jouw stijl weerspiegelt. Of je nu houdt van modern of klassiek, de juiste afwerking kan een wereld van verschil maken.

Maar als het stucwerk niet goed wordt gedaan, is dat alsof iemand klodders verf op je mooie canvas heeft gegooid. Het ziet er niet alleen slordig uit, maar kan ook de waarde van je huis verminderen. Goed stucwerk is een investering die je huis mooier én waardevoller maakt.

Reden 3: Duurzaamheid en gezondheid

Wanneer een professionele stukadoor aan het werk gaat, gebruikt hij niet alleen de beste materialen, maar past hij ook vaktechnieken toe die de test van de tijd doorstaan. Dit betekent dat je muren en plafonds niet alleen mooi, maar ook duurzaam zijn.

Als je besluit om geld te besparen door een goedkopere, minder ervaren stukadoor in te huren, loop je het risico dat het stucwerk veel eerder tekenen van slijtage vertoont. Je kunt te maken krijgen met barsten, loslatend pleisterwerk of zelfs vochtschade. En raad eens? Het repareren van deze problemen is vaak veel duurder dan het vanaf het begin goed laten doen. Op de lange termijn ben je dus eigenlijk duurder uit.

Bovendien kan slecht stucwerk leiden tot andere structurele problemen in je huis, zoals schimmelvorming als gevolg van vochtschade. Dat soort problemen zijn niet alleen duur om te verhelpen, maar kunnen ook negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van de bewoners. Investeren in professioneel en duurzaam stucwerk is niet alleen een verstandige financiële keuze, maar ook een investering in de gezondheid en levensduur van je huis.

Conclusie

Het inhuren van een ervaren stukadoor, zoals Ambacht Totaalbouw, brengt tal van voordelen met zich mee die verder gaan dan alleen een mooi afgewerkte muur. Van professionaliteit tot duurzaamheid en gezondheid; een professional biedt een veel completer pakket aan.

Het kan misschien verleidelijk zijn om te besparen door voor een goedkopere, minder ervaren optie te gaan, maar de lange-termijnvoordelen van het inhuren van een expert zijn het extra geld meer dan waard. Je vermijdt niet alleen veelvoorkomende problemen zoals barsten, vochtschade en een slechte afwerking, maar je investeert ook in de duurzaamheid en schoonheid van je huis. Daarom is een ervaren stukadoor geen luxe, maar een slimme investering in je woning.

Bent u van plan uw woning of bedrijfspand te renoveren en heeft u daarvoor een ervaren en betrouwbare stukadoor nodig? Ambacht Totaalbouw is met 15 jaar ervaring een ervaren stukadoor actief in Amsterdam. Door deze ervaring weten ze als geen ander hoe ze elke stucwerkopdracht het beste en meest kostenefficiënt moeten uitvoeren.

Reacties