Foto: Keukeninrichting

Waarom glas een must-have is in je interieur

Door gebruik te maken van glas en natuurlijk licht, gaan ruimtes echt spreken.

Mannes 12 April 2024

Heb je een niet al te grote ruimte, maar wil je deze ruimte er wel groter doen laten uitzien? Of heb je juist een vrij donkere ruimte en wil je profiteren van meer zonlicht? Dan is de keuze voor glas een absolute must-have in je interieur. Door gebruik te maken van glas en natuurlijk licht, gaan ruimtes echt spreken. Om deze reden zijn verschillende producten waarin glas verwerkt is, erg populair. Glazen producten zijn dan ook de eyecatchers van iedere woning.

Meer licht betekent een mooier interieur

Kies je voor donkere spullen in je interieur en is je woning door zijn ligging van zichzelf ook al vrij donker? Dan komt je interieur niet mooi uit en kan het gebeuren dat je je niet echt op je plek voelt. Zonlicht en natuurlijk licht is voor de mens erg belangrijk. Om deze reden kun je je interieur mooier uit laten komen door meer licht in de woning toe te laten.

Glazen producten in opkomst

Het gebruik van glazen producten in het interieur is steeds meer in opkomst. Dat is niet zonder reden, want door het gebruik van glas valt het daglicht gemakkelijker de ruimte binnen. Door gebruik te maken van glazen producten, lijkt de ruimte groter dan hij in werkelijkheid is. Het gebruik van veel glas heeft wel een nadeel: mogelijk maak je je zorgen over het kwijtraken van je privacy. Om deze reden kun je gebruikmaken van bijvoorbeeld een binnendeur met glas. Op die manier zijn de ruimtes toch van elkaar gescheiden, maar valt er genoeg licht de woonruimte binnen.

Gebruik van stalen deuren met glas

Het gebruik van stalen deuren met glas is een echte trend op dit moment. Dat komt vooral doordat de industriële stijl onder veel interieurstylisten erg geliefd is. Daar spelen producenten dan weer op in: het gebruik van steel look deuren met is momenteel erg populair. Op https://www.kingglass.nl vind je meer informatie over het gebruik van deze deuren. Stalen deuren zijn van zichzelf erg zwaar en duur. Om deze reden is zo’n deur niet voor iedereen weggelegd. Daarom kun je kiezen voor een steel look deur met geïntegreerd glas. Daardoor lijkt het alsof de deuren van staal zijn, maar daar zijn ze niet van gemaakt. Ze zijn vaak gemaakt van aluminium of hout en kennen dezelfde mooie glasvlakken als bij de duurdere exemplaren. Deze trend is sinds het begin van de coronacrisis erg populair geworden.

Effect van glas

Juist op dit soort producten heeft het glas een mooi effect. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor blank glas bij een lichter interieur. Op deze manier krijg je meer licht in de woning of de woonruimte en geef je je gasten het gevoel dat er een open ruimte is ontstaan. Dat terwijl er bij een stalen deur met glas ook het klassieke en authentieke gevoel aan de woonruimte gegeven kan worden. Om deze reden is het gebruik van glas in bijvoorbeeld deuren erg populair.

Door gebruik te maken van meer glas in je woning, kun je bovendien ruimtes met elkaar verbinden en afsluiten, zonder dat je daarvoor minder zonlicht in je woning hoeft toe te laten. Bovendien kan het gebruik van glas in je interieur ook een isolerend effect hebben, mits het hier gaat om bijvoorbeeld dubbel glas of isolerend glas. Er is ook geluidsisolerende beglazing, waardoor het geheel in je woning minder galmt. Het gebruik van glas in je interieur is daarom een absolute must, zeker als je woning van nature al donker is en niet veel lichtinval heeft. Door gebruik te maken van dit

Reacties