Foto: 259244

The Gardens of Amsterdam by Annet van Egmond: een sprekende collectie gebaseerd op ambachtelijke elementen

The Gardens of Amsterdam is de tweede collectie wandbekleding van Annet van Egmond voor BN Wallcoverings. Inspiratie voor haar collectie haalde Annet uit haar directe leefomgeving.

The Gardens of Amsterdam is de tweede collectie wandbekleding van Annet van Egmond voor BN Wallcoverings. Inspiratie voor haar collectie haalde Annet uit haar directe leefomgeving.

Daarbij is er gebruikgemaakt van de nieuwste druk- en kleurtechnieken voor het optimaal benutten van natuurlijk licht. Annet van Egmond: “Wandbekleding is als een schilderij, waarbij het licht dat je huis binnenkomt een belangrijke leidraad is.”

 

“The Gardens of Amsterdam is een heel persoonlijke collectie, ontstaan uit mijn directe omgeving en thuis. Ik heb gekeken naar onze oude plafonds met gerestaureerde gipsen ornamenten, de varens in de tuin en het gietijzeren hekwerk eromheen,” vertelt Annet. “Die elementen hebben tijdens het proces een plek gekregen.
Omdat we met BN Wallcoverings de tijd hebben genomen om de ideeën uit te werken en door de vele technische mogelijkheden is het resultaat optimaal. Ik ben erg trots op deze collectie en ik ben er van overtuigd dat mensen die dit in hun huis halen er lange tijd van zullen genieten. En zo is het ook bedoeld. Deze collectie is tijdloos, zeker geen trend.”
De collectie The Gardens of Amsterdam wordt bepaald door ambachtelijke elementen: ornamenten, gesmeed hekwerk, lineaire varens en af en toe een witte roos. Door het gebruik van de nieuwste technieken krijgt de wandbekleding prachtige diepte- en lichteffecten. Zilver- en goudpigmenten zorgen voor een unieke glans en luxueuze uitstraling. Bij iedere print had ontwerpster van Egmond specifieke ruimtes voor ogen en daar heeft zij haar kleurkeuze door laten bepalen. “Als ontwerper maar ook als mens word je beïnvloed door je omgeving.
Blauw met wit is heel Nederlands, daar word ik natuurlijk door beïnvloed, maar ook vanuit ontwerpersoogpunt is het een prachtige combinatie. Zo komt zo’n collectie door verschillende invloeden tot stand. Belangrijk is dat alle kleuren in deze collectie rijk en tijdloos zijn.”

Over BNWallcoverings

BNWallcoverings is onderdeel van BN International. Dit Nederlandse bedrijf staat sinds 1929 in Huizen en heeft een eigen designstudio en productiefaciliteiten, gericht op de laatste trends en technische innovaties. Behalve de consumentenmarkt bedient BNWallcoverings ook de projectmarkt. Het productieproces vindt plaats in onze
eigen fabrieken, waarmee de hoge kwaliteit van onze wandbekleding altijd gegarandeerd is. Daarbij biedt het ons de mogelijkheid snel en flexibel in te spelen op de wensen van onze klanten. Ruim 90 procent van de productie wordt geëxporteerd over de hele wereld. ‘We cover the world’ is dan ook de pakkende slogan van ons bedrijf.
www.bnwallcoverings.com

Over Annet van Egmond

Twintig jaar geleden begon Annet van Egmond met haar partner William Brand het merk Brand van Egmond. Geïnspireerd door de naakte gloeilamp van Philips besloten zij dat verlichting meer kon zijn dan een lichtbron. Nu hangen hun imposante lichtsculpturen over de hele wereld in huizen, hotels en kantoren. Ambachtelijk werken is onderdeel van hun visie: nog steeds worden alle ontwerpen met de hand gemaakt in Nederland en directe omstreken.
www.brandvanegmond.com

Publicatiedatum: 4 januari 2011

Reacties