The Amazona Architect Collection®: DUIKER

29 Juni 2017

Kleurenpalet als eerbetoon aan inspirerende architect.


Amazona introduceert The Amazona Architect Collection®. Een collectie die bestaat uit kenmerkende kleuren van inspirerende architecten in de hoogwaardige kwaliteit van Amazona verven. De primeur is voor de Nederlandse architect Jan Duiker. Hij was een belangrijke vertegenwoordiger van het ‘Nieuwe Bouwen’. Het Duiker-kleurenpalet is geïnspireerd op het Zonnestraalconcept dat hij ontwierp.

Heal the world

De basis van het ontwerp van het voormalige Sanatorium Zonnestraal in Hilversum is de voorloper van de Healing Environment Filosofie. Deze filosofie gaat ervan uit dat kleuren en materialen van invloed zijn op het welzijn van de gebruikers van een ruimte. Duiker paste dit principe toe in evenwichtig materiaalgebruik, functionaliteit, het kleurgebruik en de verbinding tussen binnen en buiten.

The Amazona Architect Collection®: DUIKER

Healing environment vormt ook het uitgangspunt voor het verfmerk Amazona. Het hoofdkantoor van het merk is gehuisvest in Zonnestraal. Dit was de aanleiding voor de ontwikkeling van de eerste verflijn in The Amazona Architect Collection®. Een eerbetoon aan de architect van deze bijzondere locatie. De unieke Duiker-collectie bestaat uit acht verschillende kleuren, hoogwaardige, 100% ecologische krijtverf. Waaronder de specifieke kleur blauw die de architect gebruikte in zijn ontwerp, ook wel Duiker-Blauw genoemd. Alle kleuren zijn in 0,75 liter en 4 liter verkrijgbaar via Amazona dealers en via de webshop van Amazona. Adviesverkoopprijs vanaf € 26,90.

Het 'geheim' van Amazona

De minerale basis in combinatie met de natuurlijke pigmenten vormen het 'geheim' van Amazona krijtverf en maakt het hiermee de enige 100% biologische afbreekbare krijtverf in Nederland. De matte verf is geschikt voor binnenmuren en meubels en geeft een stijlvolle, rustige uitstraling. Het is super dekkend, vrij van giftige stoffen, anti-allergisch, ademend en nat afwasbaar.

AANBEVOLEN

Zo kun je je houtwerk in huis schilderen met verf op waterbasis

In dit blog vind je tips én een printbare checkli...

Woca Exterior Paint

WOCA Exterior Paint wordt buitenshuis gebruikt ...

Woca Exterior Oil

WOCA Exterior Oil is een revolutionaire waterge...

Flexa Kleurtester

Vierkant achter je kleurkeuze met de nieuwe Flexa ...

Verftips

Een goede voorbereiding levert het beste resultaat...

Hoe verven lukt en leuk is!

Histor geeft handige tips om je interieur snel op ...
Advertentie