Foto: /260484.jpeg

HOOKEDONWALLS presenteert fantasierijke behangcollectie SECRET GARDEN

Het Belgische HOOKEDONWALLS lanceert SECRET GARDEN, de tiende behangcollectie van het uitgesproken zustermerk van Arte.

Het Belgische HOOKEDONWALLS lanceert SECRET GARDEN, de tiende behangcollectie van het uitgesproken zustermerk van Arte.

Voor SECRET GARDEN trok HOOKEDONWALLS de natuur in, op zoek naar rust, evenwicht en harmonie. Van licht oriëntaalse bloesems en ooievaars tot natuurlijke tinten als Ivory, Shadow en Forest. SECRET GARDEN brengt de schoonheid van de natuur en een voelbare lentesfeer in huis met vijf verschillende series: Blossom, Birds, Woody, Bonsai en Silk.

Bloeiende bloesems en gracieuze ooievaars

De eerste print, Blossom, zorgt met Japanse kersenbloesems voor Oosterse sferen. Het verfijnde bloemmotief straalt evenwichtige sierlijkheid uit. Lentetinten en frisse kleuren brengen het patroon tot leven. Blossom is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder Ice, Shadow en Night. Ice legt een subtiele laag blauwe dauw over de muren en Shadow reflecteert de laatste zonnestralen van de dag op de bloesems. Night hult het bloemmotief in een donkere schemering. De tweede variant van de collectie SECRET GARDEN, Birds, heeft een print van een zwerm ooievaars. De vogels zorgen met hun gracieuze en elegante vleugels voor een intrigerend dessin. De glansdruk van het behang en de gedetailleerde tekening geven het een exclusieve uitstraling.

Zigzag met glans en eeuwenoude botanische tekeningen

In het derde ontwerp, Woody, is een subtiel houtvlechtwerk te herkennen. Van veraf gezien trekt een speels zigzagpatroon de aandacht. Opgebouwd uit verschillende laagjes van patronen lijkt Woody op het papier geborduurd. De afwerking met metaalinkten geeft het ontwerp een extra glans. Het vierde patroon, Bonsai, geeft letterlijk diepgang aan de wand: tijdens het drukproces is gebruik gemaakt van embossing, een druktechniek waarbij reliëf wordt aangebracht. Bonsai is verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud, parel en zwart.

Verweerde zijde

De uitstraling van ingetogen luxe bepaalt het beeld van Silk, de vijfde variant van de collectie SECRET GARDEN. Dit behang vormt een absoluut rustpunt ten opzichte van de andere dessins. Silk oogt als verweerde zijde, zonder grafische eyecatchers of patroon, maar met een verfijnde afwerking.

HOOKEDONWALLS: Couture op de muur

Sinds 2008 heeft ARTE een zustermerk op de markt: HOOKEDONWALLS. Dit merk is eigenzinnig, gedurfd en uitgesproken. 'Streetwise to the bone' is het motto. Vanuit het gevoel dat er behoefte is aan meer verbeelding in behangland, geeft HOOKEDONWALLS een onverwachte en eigenwijze interpretatie van de laatste trends; opvallen is de boodschap. HOOKEDONWALLS is verkrijgbaar in meer dan 450 woondecoratie speciaalzaken. De prijzen variëren tussen de 39 euro en 79 euro per rol. www.hookedonwalls.com.

Publicatiedatum: 3 februari 2011

Reacties