Nieuwe non-paint collectie van Pure & Original

Pure & Original brengt een vernieuwde lijn met non-paint artikelen op de markt. Deze bestaat uit kwasten en een vernieuwde Marrakech Walls spatel.

10 Februari 2021

De lijn zal in verwachting later nog uitgebreid worden met andere producten.
 
Het non-paint assortiment bestaat uit:
 
- Diverse maten platte- en ronde kwasten, gemaakt van 100% zuiver zwarte polyestervezel. Deze topkwast is inzetbaar bij alle lakken en verfproducten maar in het bijzonder voor alle water gedragen verfproducten. De aanwezigheid van verschillende soorten conische en veerkrachtige vezels zorgen voor een fantastische verfopname en een geleidelijke verfafgifte. De gespleten haarpunten zorgen voor een zeer fijne afwerking zonder strepen.
 
- Een kalkborstel, gemaakt van 100% zuiver zwarte polyestervezel. Deze blokkwast is inzetbaar bij alle water gedragen verfproducten en ideaal voor het schilderen van grote oppervlakken en decoratieve verftechnieken als Fresco.
 
- Een Kalei borstel, bestaande uit een mix van 50% witte gepluimde PVC-vezel, 30% wit Chinees varkenshaar en 20% holle polyestervezel. Deze blokkwast bevat een mix van verschillende soorten vezels die zorgen voor een goede verfopname en bezorgen de typische authentiek kaleistructuur. De PVC-vezels zorgen voor een veel lagere slijtage van de kwast tijdens het kaleien.
 
- Diverse maten verfspalters, gemaakt van 100% zuiver zwarte polyestervezel. Dit is een dunne, platte en stugge kwast waarmee je heel eenvoudig krijtverf met een authentiek, enigszins streperig of grove structuur kunt aanbrengen. Hierdoor krijgt de krijtverflaag al direct een robuust aanzicht. Ideaal ook voor het restylen van o.a. meubels en accessoires met Classico krijtverf. Ook geschikt voor andere decoratieve toepassingen of om vernis aan te brengen.
 
- Alle kwasten hebben een verkoperde ring en gelakte beukenhouten steel met FSC keurmerk, en zijn handgemaakt in België.
 
Uniek in het assortiment bij Pure & Original is de spatel welke speciaal ontwikkeld is voor de Marrakech Walls verf. Deze zat al eerder in het assortiment maar is vernieuwd zodat de verf nog gemakkelijker te verwerken is. In tegenstelling tot zijn voorganger loopt de vernieuwde spatel taps toe en is het handvat iets naar boven geplaatst wat het zwaartepunt veranderd en de spatel een fijnere handligging geeft. De steel is gemaakt van beukenhout met FSC keurmerk.
 
Het complete non-paint assortiment is verkrijgbaar bij de Pure & Original verkooppunten. 

Reacties