Muurverf schoonmaken - Pearl Mat

Je pas geschilderde muren wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Daarom hebben wij de muurverf Pearl Mat voor jou.

Pearl Mat

Wil je een kamer een andere uitstraling geven? Dan heeft Lifestyle by Global Paint altijd een passende oplossing! Met de muurverf Pearl Mat van Lifestyle by Global Paint creëer je een prachtig resultaat op je plafond of muur. De muurverf is verkrijgbaar in alle 210 kleuren uit de Lifestyle Collectie waaier, maar is ook in vrijwel alle andere kleuren aan te kleuren. Maar de belangrijkste eigenschap van deze muurverf is dat je hem eenvoudig schoon kunt maken. 

Wat is afschrobbare muurverf?

Wat de Pearl Mat zo bijzonder maakt is zijn afschrobbaarheid. De muurverf valt in schrobklasse 1 en is daarmee goed reinigbaar. Maar wat houdt een schrobklasse in en hoe wordt dit getest? Dat leggen wij je graag uit. In Europa maken we gebruik van een normering genaamd DIN EN 13300. Dit is een gestandaardiseerde normering die de schrobklasse van muurverven bepaald. Er bestaan vijf klassen binnen deze norm en om de klasse te bepalen wordt er een schrobtester gebruikt. Deze schrobtester beweegt een schuursponsje over een verflaag met een constante snelheid. Voor de schrobklassen 1 tot en met 3 maakt de machine 200 slagen. Om te testen in welke schrobklasse de muurverf valt, wordt gekeken naar de laagdikte na 200 slagen. Hoe dikker de muurverf is blijven zitten, hoe beter deze is en hoe hoger de schrobklasse.

Hoe kun je een muur het beste reinigen?

Een muur die geschilderd is met de Pearl Mat van Lifestyle by Global Paint kan het beste gereinigd worden door voorzichtig met een natte doek of spons de muur schoon te deppen. Zorg er wel voor dat de verf eerst 28 dagen uitgehard is voordat je de muur schoon maakt. Wrijf niet te veel over de muur, te veel wrijving kan er voor zorgen dat de muurverf iets gaat glimmen.