Hoe schilder je een muur?

Wij hebben een stappenplan voor jou, om jouw muren te schilderen met de Innenfarbe van TEOLIN by Global Paint voor een mooi eindresultaat.

TEOLIN heeft een muurverf die uitstekend geschikt is voor renovatie en nieuwbouw. Ondanks dat de Innenfarbe van TEOLIN gemakkelijk te verwerken is, kan het soms nog best lastig zijn om een muur op de juiste manier te schilderen. Daarom hebben wij hier een stappenplan voor jou, zodat altijd een mooi eindresultaat krijgt, zonder baanvorming.

Stap 1 – de voorbereiding

Zorg ervoor dat je alle spullen die je nodig hebt in huis hebt. Bereken hoe veel verf je nodig hebt voor je klus, met 1 liter Innenfarbe kun je 6 tot 8 m2 muur schilderen. Plak randen af met schilderstape en dek de vloer af met afdekfolie. Maak de muur schoon, droog en stofvrij voordat je gaat schilderen en werk eventuele oneffenheden weg. Sterk zuigende, poederende ondergronden reparaties dienen gefixeerd te worden met Global Paint Aquafix of een vergelijkbaar product. Onbehandelde ondergronden dienen voorbehandeld te worden met Global Paint Wall Sealer ED of een vergelijkbaar product.

Stap 2 – het aanbrengen van de muurverf

Zodra de ondergrond voorbehandeld is, kun je beginnen met schilderen. Giet de Innenfarbe over in een verfbak. Het rooster in de verfbak zorgt ervoor dat de verf egaal over de roller wordt verspreid. Schilder eerst met een kwast de stukken langs de afgeplakte randen. Schilder hierna de rest, zorg er voor dat de randen mee worden genomen, zodat dit goed overlapt. Deel de muur denkbeeldig in in vakken van ongeveer één vierkante meter. Schilder in de vakken van boven naar beneden en vervolgens van links naar rechts. Laat de vlakken goed in elkaar overlopen, zodat er geen baanvorming ontstaat.

Stap 3 – afwerking

Verwijder de afplaktape direct, zodat er geen lijmresten op de muur achterblijven. Omdat de verf nu nog nat is, kun je eventuele spatjes nog bijwerken of weghalen met een natte doek. Als je de kwasten binnen een paar dagen nog een keer wil gebruiken, kun je deze bewaren in een afgesloten plastic zak. Wil je de kwasten niet binnen een paar dagen nog een keer gebruiken, maak ze dan goed schoon zodat ze later nog een keer gebruikt kunnen worden. Kwasten en rollers schoonmaken kun je doen door ze te laten weten in een bak met lauw water. Spoel de kwasten niet uit onder de kraan.