Foto: een_modern_interieur-de_5_beste_schilder_trends_van_2021

Een modern interieur – de 5 beste schilder trends van 2021

Voor iedereen die zijn interieur wil opfleuren: van natuurkleuren tot kleurvlakken - de vijf beste schilder trends van 2021!?

Kleur op kleur

Toon op toon, of kleur op kleur, wordt steeds vaker gezien in het interieur. Voorheen was het erg populair om een groot contrast te creëren met verschillende kleuren op dezelfde muur. Deze nieuwe kleurtrend is het tegenovergestelde: gebruik maken van twee verschillende tinten van dezelfde kleur. Het zorgt voor een subtiele combinatie aan kleuren die toch opvalt.

Het voordeel van kleur op kleur gebruik is dat het een rustige en zachte uitstraling heeft, hierdoor past vrijwel elk meubilair in het interieur. 

Contrast met kleurvlakken

Bij de kleur op kleur trend worden er verschillende tinten gebruikt op één wand. Bij het gebruik van kleurvlakken is dit niet het geval. Er wordt één kleur gekozen per wand en die wordt zo egaal mogelijk gemaakt. Hiermee krijg je het gevoel dat het interieur uit verschillende vlakken bestaat.

Door deze trend toe te passen creëer je veel contrast in het interieur, hierdoor kan het groter lijken dan het is. Zo zou je één kleurvlak achter de bank en één, met aan andere kleur, in de keuken kunnen doen, dan blijft het een geheel, maar voelt het als twee unieke omgevingen.

Zachtheid met een matte afwerking

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van matte verf in plaats van een glanzende soort. Hierdoor krijg je een zachte uitstraling en creëer je een gevoel van rust. Matte verf wordt niet alleen toegepast op de muren, maar ook op meubilair, kozijnen en het plafond.

Voorheen werden plafonds nauwelijks beschilderd. Niet alleen kost het moeite, maar was het ook hip om een wit plafond te hebben. Hier is ook verandering in te zien: plafonds worden vaak geschilder met een gekleurde matte afwerking.
 
Op zoek naar een schilder om deze trends toe te passen in je interieur? Je vindt eenvoudig een schilder via Redeco.

Link naar: https://www.redeco.nl/

Natuurlijke kleuren met duurzame verf

We worden steeds milieubewuster en denken daarbij meer aan de natuur. Het is dan ook niet gek dat natuurlijke kleuren steeds meer worden gebruikt in het huis. Denk aan warme kleuren en organische vormen. Aarde- en bruintinten staan vaak centraal bij deze trend. Zo krijg je toch een stukje natuur in je eigen huis.

Naast de natuurlijke kleuren, worden we ook steeds meer bewust over de producten die we gebruiken. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een duurzame en ecologisch verantwoorde verf. Deze zijn te herkennen aan bepaalde keurmerken die garanderen dat er bijvoorbeeld zo min mogelijke kleurstoffen in de verf zitten, een voorbeeld hiervan is het Europees Ecolabel. Duurzame verf zorgt voor de ideale combinatie met de natuurlijke kleuren trend.

Opvallen met juweeltinten

Juweeltinten bestaan uit felle, opvallende kleuren die meteen worden opgemerkt door iedereen die de omgeving binnenstapt. De kleuren zijn gebaseerd op de kleuren van juwelen zoals saffieren, waarbij je een blauwe kleur krijgt, of amethist, een paarse kleur.

Deze trend is ideaal voor iedereen die wat meer kleur in zijn of haar leven wil. Daarnaast kan je dit ideaal combineren met verschillend meubilair om je huis mooi op te fleuren!

Door het schilderwerk in huis te veranderen heb je een opvallende, maar niet ingrijpbare manier om het interieur te transformeren. Door één, of meerdere, van deze trends te gebruik in je interieur zal je woning er dus weer fris en modern uitzien.

Reacties