Aqua en groen tinten

Aqua en groen tinten verwijzen naar de natuur en zorgen daarom voor evenwicht, rust en orde in het interieur.

Aqua tinten

De aqua tinten zitten tussen de blauw en groen tinten in. Het is de kleur van de zee en de hemel en is daarom erg rustgevend. Vooral in een kamer met veel daglicht komen aqua tinten het best tot zijn recht. Aqua tinten zijn goed te combineren met wit en grijs tinten, wat voor een rustig geheel zorgt. Ook zijn aqua tinten te combineren met andere pastel kleuren. Pastel tinten gecombineerd met koperen accessoires en strakke lijnen geeft een stoer en industrieel effect.

Groen tinten

Groen tinten kunnen in bijna elke ruimte worden toegepast. Zo heeft groen op het kantoor een activerende werking en geeft het rust in de slaapkamer. Pas wel op met de donkere groen tinten, wanneer je deze toepast in donkere ruimtes zal de ruimte kleiner worden. Lichte groen tinten kunnen daarentegen wel goed worden toegepast in kleine, donkere ruimtes. Vele combinaties zijn mogelijk met groen tinten. De eerste kleurcombinatie is een combinatie tussen een natuurlijke en een kunstmatige kleur, namelijk: goud en groen. Deze kleuren contrasteren met elkaar, maar ogen samen erg chic. Omdat groen vaak gerelateerd wordt aan natuur, zijn natuurlijke tinten een goede combinatie met groen. Combineer een groene muur met een houten vloer, zo komen de verschillende elementen nog meer tot zijn recht.

Producten

De aqua en groen tinten zijn in de producten Pearl Mat, Lak Mat, Lak Zijdeglans, Lak Glans en Puur Mat van Lifestyle by Global Paint verkrijgbaar. Twijfel je nog over een kleur? Of wil je meerdere kleuren met elkaar combineren? Test de verf op de muur of op een stuk karton met de kleurtester van Lifestyle by Global Paint.