Waarom zijn bouwpakket trappen zo populair?

Van plan om een nieuwe trap te plaatsen in je woning? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een bouwpakket trap.

26 Oktober 2020

Een bouwpakket trap bestaat uit alle benodigde materialen om zelf de trap te monteren. Het enige wat je nog nodig hebt is een beetje handigheid en eventueel bevestigingsmateriaal. Dit wordt niet bij alle bouwpakketten geleverd.

Een bouwpakket trap, wordt ook wel een doe-het-zelf trap genoemd, omdat men deze zelf kan monteren. Maar waarom zijn dit soort trappen tegenwoordig zo ongekend populair? Wij hebben de voordelen van een bouwpakket trap onder de loep genomen en hieronder op een rijtje gezet.

Wat is een bouwpakket trap?

Een bouwpakket trap bestaat uit verschillende losse onderdelen, materialen en een montagehandleiding. Bouwpakket trappen zijn vaak van hout en kunnen door de klant op maat gemaakt worden. Aan de hand van de montagehandleiding kan je zelf de trap in de gewenste ruimte monteren. Het monteren van zo’n doe-het-zelf trap is erg gemakkelijk, het enige wat je moet doen is het stappenplan volgen.

Een groot voordeel om te kiezen voor een bouwpakket trap is dat ze erg voordelig zijn. Bouwpakket trappen worden op grote schaal gemaakt, waardoor ze een stuk goedkoper zijn dan een op maat gemaakte trap die door een vakman geplaatst wordt. Het bestellen van een bouwpakket trap kan gemakkelijk en voordelig bij Houtcompleet.nl.

Voordelen van een bouwpakket trap

Voor elke ruimte in huis is er wel een bouwpakket trap naar wens te vinden. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten doe-het-zelf trappen, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. De grootste voordelen zijn:
- Goedkoop. In vergelijking met een op maat gemaakte houten trap door een vakman zijn bouwpakket trappen een heel stuk goedkoper. Voor iedereen die een nieuwe trap in huis wilt, is een bouwpakket trap gegarandeerd de voordeligste optie. Je bespaart flink op de materiaalkosten en ook de arbeidskosten als je de montage zelf uitvoert.
- Eenvoudige montage. Door het volgen van de montagehandleiding is de montage van een bouwpakket trap gemakkelijk zelf te doen.
- Diverse trapsoorten. Bouwpakket trappen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo is er voor elke ruimte in huis wel een passende trap als bouwpakket te vinden.

Ruime keuze uit verschillende trapsoorten

Bij de aanschaf van een bouwpakket trap heb je de keuze uit verschillende trapsoorten. Denk bijvoorbeeld aan molenaarstrappen, rechte trappen, wenteltrappen, kwartslag trappen of ruimtebesparende trappen. Voor het kiezen van het juiste type trap is het belangrijk om de ruimte op te meten.

Houtcompleet.nl

Houtcompleet.nl is de grootste online aanbieder van houten bouwpakket trappen, balustrades en trapleuningen. 90% van ons assortiment is leverbaar uit voorraad. Voor ieder budget en interieur hebben wij geschikte en voordelige trappen beschikbaar in dennenhout, beukenhout of eikenhout. Onze bouwpakketten worden compleet geleverd inclusief montagemateriaal en een duidelijke montage handleiding. Ook zijn er van bijna al onze producten montage video's beschikbaar die je helpen met de montage. Tevens bieden wij de mogelijkheid aan om de trap door onze montagepartner in heel Nederland en België te laten inmeten en monteren. De trappen en balustrades zijn eenvoudig op maat te maken voor jouw situatie en zijn daarom een stuk voordeliger dan maatwerk trappen.

Reacties