Tips bij aanschaf van een traplift - Nieuws - Wonen.nl

Tips bij aanschaf van een traplift

Kinderen of kleinkinderen vinden een traplift fantastisch. Het ziet er immers uit als een attractie. Voor de gebruiker is het bittere noodzaak.

Het is nodig om thuis mobiel te blijven. Als traplopen een probleem wordt dan is een traplift een uitweg. U wilt immers weer toegang hebben tot de bovenverdieping. Uw zoektocht levert een veelvoud aan leveranciers op. Waar let u op als u uw traplift kiest?

Past de traplift in uw huis?

Dit is waarschijnlijk de eerste vraag die u zichzelf stelt. Alle leveranciers zijn het er over eens: voor elke trap bestaat een passende traplift. Recht of met een bocht, breed of smal, of een traplift in uw huis past behoeft geen uitgebreide toelichting. Zoals op elk potje een dekseltje past, past ook op elke trap een traplift.

Gebruikt of nieuw?

Raadzaam is wel om te bedenken of een nieuwe traplift nodig is. U vraagt zich vast af; wat kost een traplift? Uw gevoel zal u zeggen dat u een nieuwe traplift moet kopen. De garantietermijn is langer, kwaliteit gegarandeerd en u heeft een uitgebreide keuze voor een traplift die past bij uw interieur. Uw verstand is het niet met uw gevoel eens. Uw verstand weet namelijk dat gebruikte trapliften beter zijn voor het milieu. En een tweedehandstraplift is ongetwijfeld beter voor uw portemonnee. Leveranciers van tweedehands trapliften zijn in staat u een traplift te leveren die niet van nieuw te onderscheiden is.

Kopen of huren?

Zodra u gekozen heeft tussen een nieuwe of tweedehands traplift, dan krijgt u een nieuw dilemma: koopt u een traplift of huurt u er een? Wij adviseren bij een verwacht gebruik van minder dan een jaar om een traplift te huren. Maar blijft u langer van een traplift afhankelijk, koop er dan één.

Krijg ik een vergoeding?

Moet u de traplift zelf betalen, of krijgt u een financiële compensatie van de overheid? Hier is geen eenduidig antwoord op. Dat is immers afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In veel gevallen probeert u aanspraak te maken op de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) bij uw gemeente.
Ontdek hier of u recht heeft op een traplift vergoeding.

Welke leverancier kiest u?

Er zijn een tiental leveranciers van nieuwe en gebruikte trapliften. Waar gaat u uw traplift kopen? Vraag meerdere adviseurs naar de mogelijkheden en vergelijk verschillende offertes. Vraag ook eens naar ervaringen uit uw omgeving. Van familie, vrienden en wellicht uw zorgaanbieder. Welke aanbieder bij u past? Zij kunnen u vast adviseren.

reacties
anderen bekeken ook

De leukste oplossingen voor de ruimte onder je trap

Guido van Loon

Elektrische vlizotrap Zooom

Daglicht om je trap te verlichten?

Een trap die gezien mag worden!

Je trap renoveren in vijf stappen

Guido van Loon

9x bijzonder creatieve oplossingen voor de loze ruimte onder je t...

Sandra van Koningshoven
Advertentie
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.

Advertentie
Advertentie