Foto: 000Sandra/000-ruimte-onder-trap-relaxplek-bron-pinterest.jpg

9x bijzonder creatieve oplossingen voor de loze ruimte onder je trap

Een schuin plafond of schuine wand onder je trap is erg onhandig. Of is zo'n schuine wand juist heel praktisch?

Sandra van Koningshoven

Jazeker! Onder je trap is meer mogelijk dan je denkt

Je kunt er bijvoorbeeld handige opbergplekken van maken. Of een plek om je terug te trekken. Maak er bijvoorbeeld een mooie loungeplek van voor jezelf of je huisdier, een thuiskantoor of een speelplek voor je (klein)kinderen. Er zijn echt zo ontzettend veel mogelijkheden! Wij hebben hier de 9 leukste oplossingen voor je op een rijtje gezet.

Met deze thuiswerkplek onder je trap, wordt werken een feestje

bron: pinterest

Het is helemaal geen straf om thuis te werken, zeker als je je realiseert dat je tot wel twee keer zoveel gedaan krijgt. Een gezonde dosis discipline en een rustige plek om te werken zijn dan wel belangrijk. Dit mooie plekje onder de trap is van alle gemakken voorzien; handige schuifkasten, planken voor je ordners, plaats voor inspiratie, een werkblad en zelfs twee zitplaatsen. Zet een verse kop thee of koffie en je werkdag kan beginnen!

Dierbare items komen mooi tot hun recht

bron: pinterest

Niemand houdt van een rommelig interieur. Daarom bergen we onze spullen zoveel mogelijk op achter gesloten deuren. We kiezen dus voor dichte kasten, waar we veel in kwijt kunnen. Maar is dat zonde, want je dierbare herinneringen, foto’s en vakantievondsten verdienen een mooie plek in huis. Deze foto laat heel goed zien hoe je de ruimte onder je trap supermooi kan inrichten.

Een overzichtelijke voorraadkast

bron: ikea

Oooh, dit is de droom! Wie loopt er niet warm voor zo’n frisse en goed ingerichte voorraadkast? Wij wel hoor. Kies voor lichte opbergbakken en stevige en diepe planken. En vergeet vooral niet om ook de vloer te benutten.

Je kunt ook een keuken onder je trap plaatsen

bron: pinterest

Je zou een keuken niet zo snel onder een schuin deel van het huis plaatsen. Wij ook niet, want dat lijkt rommelig en onhandig. Maar de bewoners van dit huis dachten daar heel anders over. Door de materialen goed op elkaar af te stemmen, loopt de trap naadloos over in de keuken. Zo lijkt het één geheel, wat juist een heel rustige uitstraling geeft.

Je eigen bibliotheek thuis 

bron: pinterest

Deze is voor de boekenwurmen onder ons. Er is niets heerlijker dan in alle rust wegdromen met een goed boek. Dan vergeet je de tijd en je alledaagse beslommeringen. Maar daar heb je wel een fijne plek voor nodig, ver weg van de televisie. Bevestig planken en deuren onder je trap, zet je favoriete stoel erbij en je hebt een heel fijn leeshoekje, helemaal voor jezelf.

Een inloopkast onder je trap 

bron: pinterest

Schoenen, tassen, sjaals, jassen, mutsen, handschoenen… Wij vrouwen hebben er vaak veel van. Omdat nu eenmaal niet elke jas of tas bij iedere outfit staat en we graag keus hebben. Onze mooie accessoires verdienen daarom wel een goede opbergplek. Dus dames van Nederland, gooi je charmes in de strijd en laat je partner zo’n prachtige walk-in closet voor je maken. Of doe-het-zelf, dat kan natuurlijk ook!

Schommelen in huis 

bron: pinterest

Het regent vaak in ons land. Nooit leuk, maar we zijn er inmiddels wel aan gewend. Voor je kinderen is dat nog minder leuk, want buitenspelen is dan geen optie. Maak spelen in huis dan extra leuk voor ze. Gewoon, door een schommel aan de trap te bevestigen. Appeltje-eitje!

Extra bergruimte en kasten

bron: pinterest

Omdat je nooit genoeg bergruimte kunt hebben, is dit ook weer zo’n fantastische oplossing. Onder deze trap is werkelijk waar élke centimeter benut. En omdat deze trapkast in dezelfde kleur is als de kastenwand ernaast, lijkt het één geheel. Prachtig!

Heerlijk slaapplekje voor je hond of kat

bron: pinterest

Huisdieren houden van rust. Beter nog, ze hebben het - net als wij - ook nodig. Waarom zou je in de ruimte onder de trap niet een chique slaap- en rustplaats maken voor je hond of kat? Het is heel makkelijk te maken en je bespaart er ruimte mee.

Nog meer handige opruimtips? 

Reacties