Geef je trap een make-over: 5 traprenovatie ideeën

Is jouw trap toe aan een make-over? Dan kan dit artikel wel eens goed van pas komen! We delen namelijk 5 leuke ideeën om je trap een nieuwe look te geven.

Guido van Loon 20 Juni 2019

Van een paar kleine aanpassingen tot een complete traprenovatie. Welke optie past het beste bij jouw wensen?

1. Traploper aanschaffen

Met een traploper kun je de oude trap eenvoudig een nieuw leven inblazen. Een traploper is een langwerpig stuk tapijt dat in het midden van de trap wordt bevestigd. Je kunt deze loper vastmaken op de traptreden (bijvoorbeeld met speciale lijm, nietjes of spijkerlatten) of op zijn plaats houden met bijbehorende roedes. Met een traploper creëer je een chique uitstraling in de gang én zorg je voor meer grip op de gladde traptreden.

2. Trapbekleding vervangen

Een andere optie is om de gehele trap te bekleden of de oude bekleding te vervangen. Dit is uiteraard geschikt voor elke woonstijl. Kies voor een landelijke stijl door middel van een houtlook (denk aan PVC Flex of vinyl) of ga voor een sfeervolle trap met tapijt. Op dit moment is natuurtapijt, oftewel sisal, een populaire keuze. Dit natuurlijke materiaal geeft de hele gang of hal een warme uitstraling. Bovendien is sisal trapbekleding erg makkelijk te onderhouden en werkt het warmte-isolerend. Het is zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen!

3. Verlichting onder of naast de tredenMet verlichting maak je eenvoudig een gezellig trappengat. Je kunt moderne LED strips bevestigen onder de traptreden, spots aan de zijkant van de trap installeren of een heel lichtsnoer erin verwerken. In sommige gevallen is het aan te raden om hier een professional voor in te schakelen. Dan weet je zeker dat de verlichting goed en veilig wordt geïnstalleerd.

4. Nieuwe trapleuning

Soms is het niet nodig om de hele trap onder handen te nemen. Met een nieuwe trapleuning knapt het geheel ook al op! Aan jou de keuze of je gaat voor een moderne variant met strakke lijnen, een klassieke leuning met elegante vormen of een zwarte stalen trapleuning voor een industrieel resultaat.

5. Complete traprenovatie

Heeft jouw trap z’n beste tijd toch echt gehad? Schakel dan een vakman of vakvrouw in voor een complete traprenovatie. Pak het meteen goed aan en kies voor een materiaal dat onderhoudsvriendelijk, veilig en duurzaam is.

Foto's: Tapijtcentrum Nederland

Reacties