Bamboe Trap

Traptreden van KOSA bamboo zijn niet alleen mooi en duurzaam, maar ook zeer slijtvast.

Traptreden van massief geperst bamboe

Massief geperst bamboe

Het bamboe wordt tot vezels gesneden en met hoge druk in elkaar geperst tot vierkant balkmateriaal. De bamboe strengen zitten zo in elkaar gevlochten dat het materiaal de eigenschappen van een houtnerf overneemt. Na droging is het bamboe harder, stabieler en slijt vaster dan vrijwel iedere houtsoort. Het laat zich met houtbewerkingsmachines bewerken tot alle denkbare "hout"producten.

Kleuren

Bamboe is van oorsprong groen en heeft intern de kleur licht geel. Door de stammen te schillen komt de "naturel" ofwel de licht gele kleur tevoorschijn. De donkere kleur ontstaat door het stomen van het bamboe, er treed hier karamelisatie van de suikers op. De bamboe krijgt zo een door en door bruine kleur.

Traptreden

Traptreden vervaardigd van KOSA bamboo zijn niet alleen mooi en duurzaam, maar ook zeer slijtvast. Onze ervaring vertelt dat deze traptreden zeer sterke eigenschappen hebben, ook in openbare ruimtes zijn ze aan zeer geringe slijtage onderhevig. De compacte vezels van het bamboe zorgen voor een ongeëvenaarde hardheid en zeer goede brandvertragende eigenschappen.

voor meer informatie over de toepassingen van bamboo, bezoek onze website of neem telefonisch contact met ons

op via 020 6368714.