string(1) "b"
Profielfoto van KOSA bamboo

KOSA bamboo

Papaverweg 37A, 1032 KE AMSTERDAM

Over ons

KOSA bamboo import en producent van massief bamboe interieurproducten

Massief geperst bamboe

Het bamboe wordt tot vezels gesneden en met hoge druk in elkaar geperst tot vierkant balkmateriaal. De bamboe strengen zitten zo in elkaar gevlochten dat het materiaal de eigenschappen van een houtnerf overneemt. Na droging is het bamboe harder, stabieler en slijt vaster dan vrijwel iedere houtsoort. Het laat zich met houtbewerkingsmachines bewerken tot alle denkbare "hout"producten.

Kleuren

Bamboe is van oorsprong groen en heeft intern de kleur licht geel. Door de stammen te schillen komt de "naturel" ofwel de licht gele kleur tevoorschijn. De donkere kleur ontstaat door het stomen van het bamboe, er treed hier karamelisatie van de suikers op. De bamboe krijgt zo een door en door bruine kleur.

Panelen en werkbladen

In principe geldt; wat men van hout kan maken, kunt u ook van massief bamboe maken. KOSA bamboo kan verwerkt worden tot allerlei bladen en panelen voor ieder meubelontwerp. Hier kunt u denken aan oplossingen voor tafel- en keukenbladen, maar ook voor kastplanken en meubelpanelen. We zijn dus vrijer in maatvoeringen ten opzichte van standaard plaatmaterialen. Zo gaan we efficiënt met het materiaal om en heeft u direct maatwerk zonder onnodig afval.

Traptreden

Traptreden vervaardigd van KOSA bamboo zijn niet alleen mooi en duurzaam, maar ook zeer slijtvast. Onze ervaring vertelt dat deze traptreden zeer sterke eigenschappen hebben, ook in openbare ruimtes zijn ze aan zeer geringe slijtage onderhevig. De compacte vezels van het bamboe zorgen voor een ongeëvenaarde hardheid en zeer goede brandvertragende eigenschappen.

Kozijnen

De sterkte en stabiliteit van de KOSA bamboebalken leent zich uitstekend voor de productie van kozijnen. De bamboevezels blijven over de hele lengte behouden in de verlijming, daardoor is de stevigheid optimaal. De kleur en structuur geven een frisse en moderne uitstraling in ieder interieurontwerp. En door voor bamboe te kiezen kan het tropisch hardhout in het bos blijven staan.

voor meer informatie over de toepassingen van bamboo, bezoek onze website of neem telefonisch contact met ons

op via 020 6368714.