Een slim huis is een energiezuinig huis

Met stijgende energiekosten wordt het energieverbruik een steeds belangrijker criterium.

05 Mei 2022

Ondanks een groeiend bewustzijn verbruiken huishoudens nog steeds veel energie. Een deel daarvan kan eenvoudig worden bespaard, zonder aan comfort in te leveren. Integendeel: moderne technologieën verhogen het welzijn binnen de eigen muren én besparen energie. Niet alleen nieuwbouwwoningen kunnen worden uitgerust met Smart Home technologie. Met het GIRA KNX RF systeem kunnen ook bestaande woningen relatief eenvoudig worden omgetoverd tot een Smart Home.

Dit kan door de intelligente gebouwbesturing van de draadloze Gira KNX RF technologie. Op basis van een conventionele 230V-installatie kunnen in combinatie met het Gira Systeem 3000 verschillende functies achteraf worden geautomatiseerd. Zo kunnen de belangrijkste functies van een Smart Home worden bestuurd. Denk aan de besturing van licht, zonwering maar ook de temperatuurregeling. Dit zorgt voor meer gemak en wooncomfort maar het is tegelijk ook een duurzame oplossing die energie bespaard.

Energiebesparing

- Tot 13% door automatisering van zonwering
- Tot 25% door temperatuurregeling per kamer
- Tot 35% door automatisering van de verlichting
- Tot 45% door automatisering van de ventilatie

Het Gira KNX RF systeem is door de erkende installateur eenvoudig te installeren, zonder muren te hoeven openbreken, omdat de reeds aanwezige leidingen voor de 230V-installatie opnieuw te gebruiken zijn.

Benieuwd? Breng een bezoek aan het Gira Experience Center in Veenendaal, waar je het volledige assortiment kunt zien en Gira Smart Home kunt ervaren.

Meer informatie: www.gira.nl

Meer van Gira Nederland B.V.
Reacties