Foto: kunststof-kozijn

Vijf redenen om te kiezen voor kunststof kozijnen

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor kozijnen van kunststof.

Guido van Loon

Logisch, want kunststof kozijnen brengen veel voordelen met zich mee, zoals een lange levensduur en weinig onderhoud. Er zijn alleen meer voordelen van kunststof kozijnen en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Makkelijk te onderhouden

Kunststof kozijnen zijn erg eenvoudig te onderhouden in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten kozijnen. Je kunt ze makkelijk schoon houden en ze hebben niet om de zoveel jaar een nieuwe verflaag nodig. Daarnaast zijn de kozijnen bestand tegen alle weersomstandigheden en daardoor zal de kleur niet snel vervagen. Je bespaart hierdoor op het onderhoud en hoeft niet te schilderen.

2. Goede isolerende werking

Iets wat niet weinig mensen weten, maar kunststof kozijnen isoleren erg goed. Je kunt aanzienlijk besparen op de stookkosten met kunststof kozijnen. De kozijnen zijn hol van binnen, waardoor de lucht zorgt voor de isolatie. De lucht wordt opgevangen in een soort van kamertjes met ‘schotjes’ ertussen. Hierbij geldt, hoe meer kamers, des te beter de isolatie.

3. Preventief tegen inbraak

Kunststof kozijnen zijn erg goed bestand tegen ongewenst bezoek. Aan de binnenkant van het kozijn zit een stalen frame aan de binnenkant. Het kozijn zit op meerdere plekken vergrendeld waardoor het voor inbrekers moeilijk is om de kozijnen te ontgrendelen en binnen te komen. Daarnaast hebben ze ook speciale scharnieren, waardoor de kozijnen niet makkelijk uit de hengels getild kunnen worden.

4. Levensduur

De aanschaf van kunststof kozijnen is een investering ‘voor het leven’. De levensduur is afhankelijk van verschillende factoren, maar gemiddeld gezien gaan de kozijnen tot wel 50 jaar mee zonder veel onderhoud. Dit maakt kunststof kozijnen ook een duurzame keuze. Wat veel mensen niet weten is dat kunststof kozijnen ook recyclebaar zijn. Nadat de kozijnen hun dienst hebben bewezen kan het kunststof gebruikt worden voor de creatie van andere materialen.

5. Voordelige keuze

Misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor een kunststof kozijn, is het financiële voordeel. In de aanschaf zijn de kozijnen gemiddeld iets goedkoper dan houten of aluminium kozijnen. Daarnaast heb je het voordeel dat je weinig onderhoudskosten hebt.

Ben je benieuwd geworden naar kunststof kozijnen en wat de kosten zijn voor jouw situatie. Neem dan een kijkje bij de kunststof kozijnen van Toelevering Online. Hier kun je gemakkelijk een kunststof kozijnen samenstellen en zien wat hiervan de kosten zijn.

Reacties