Foto: horrengigant

Hou de vliegen buiten deze zomer

Zodra het warmer wordt, wil je graag alle ramen en deuren weer lekker opengooien.

Guido van Loon

Foto: www.horrengigant.nl

Genieten van een licht briesje door het huis, buiten eten, genieten van de zon... Er is echter ook een nadeel aan al dit genot en het warmere weer: ongedierte. Voornamelijk vliegen, maar ook muggen, wespen en ander ongedierte kunnen je het leven behoorlijk zuur maken. Daarom vind je hier praktische tips om de vliegen buiten de deur te houden deze zomer.

Buiten

Het eerste wat je kunt doen om ongedierte te vermijden, kun je buiten doen. Zorg ervoor dat de gft-bak zo ver mogelijk bij je deuren en ramen vandaan staat en hou deze zo goed mogelijk schoon. Strooi onderin de bak een laag kattengrit, zodat vocht wordt opgenomen. Dit voorkomt dat vliegen en muggen eitjes in je bak leggen, waardoor je hele zwermen ongedierte bij je huis krijgt. Zorg ook dat er geen stilstaand water om je huis is - dus dek de regenton goed af en zorg dat er geen emmers of bakken met water staan.

Ramen en deuren

De ramen en deuren gaan in de zomer lekker tegen elkaar open. Hoewel het een lekker briesje in huis veroorzaakt, komt er ook veel ongedierte naar binnen vliegen. Dit kun je voorkomen door horren te plaatsen. Voor vrijwel alles wat open kan, kun je horren zetten. Hiervoor zijn heel veel opties: plakhorren, inzethorren, hordeuren op maat, schuifhorren en ga zo maar door. Laat je adviseren door een expert en zorg dat je alle ramen en deuren bedekt die je opendoet in de zomer. Zo blijft het ongedierte al voor 95% buiten de deur.

Binnenshuis

Ook binnen in huis kun je veel doen om overlast door ongedierte te voorkomen. Zo kun je zorgen dat al je binnendeuren goed op maat zijn en netjes sluiten. Dit voorkomt dat vliegen en muggen zich door het huis kunnen verspreiden. Alle binnendeuren dienen goed te sluiten, desnoods met behulp van tochtstrippen. Voorkom naden groter dan 1 cm en hou binnendeuren ook in de zomer zoveel mogelijk gesloten. Heb je een bijkeuken? Dan is het verstandig dubbele horren te plaatsen: één bij de buitendeur en één bij de binnendeur. Zo is de kans erg klein dat het ongedierte je huis in komt.

Elektrische vliegenmeppers

Heb je nu echt alles in het werk gesteld om de muggen en vliegen buiten te houden, dan zit er nog maar één ding op: koop een goede vliegenmepper. Dan kun je die allerlaatste vervelende mug of vlieg elimineren, zodat je helemaal van je rust kunt genieten. Een praktische tip: kies een elektrische vliegenmepper om te voorkomen dat je vlekken krijgt in je behang. Met deze laatste tip is jouw huis deze zomer volledig ongedierte-proof en kun je lekker genieten van de heerlijke temperaturen!

Reacties