Hou de vliegen buiten deze zomer

Zodra het warmer wordt, wil je graag alle ramen en deuren weer lekker opengooien.

Guido van Loon 01 Juni 2016

Foto: www.horrengigant.nl

Genieten van een licht briesje door het huis, buiten eten, genieten van de zon... Er is echter ook een nadeel aan al dit genot en het warmere weer: ongedierte. Voornamelijk vliegen, maar ook muggen, wespen en ander ongedierte kunnen je het leven behoorlijk zuur maken. Daarom vind je hier praktische tips om de vliegen buiten de deur te houden deze zomer.

Buiten

Het eerste wat je kunt doen om ongedierte te vermijden, kun je buiten doen. Zorg ervoor dat de gft-bak zo ver mogelijk bij je deuren en ramen vandaan staat en hou deze zo goed mogelijk schoon. Strooi onderin de bak een laag kattengrit, zodat vocht wordt opgenomen. Dit voorkomt dat vliegen en muggen eitjes in je bak leggen, waardoor je hele zwermen ongedierte bij je huis krijgt. Zorg ook dat er geen stilstaand water om je huis is - dus dek de regenton goed af en zorg dat er geen emmers of bakken met water staan.

Ramen en deuren

De ramen en deuren gaan in de zomer lekker tegen elkaar open. Hoewel het een lekker briesje in huis veroorzaakt, komt er ook veel ongedierte naar binnen vliegen. Dit kun je voorkomen door horren te plaatsen. Voor vrijwel alles wat open kan, kun je horren zetten. Hiervoor zijn heel veel opties: plakhorren, inzethorren, hordeuren op maat, schuifhorren en ga zo maar door. Laat je adviseren door een expert en zorg dat je alle ramen en deuren bedekt die je opendoet in de zomer. Zo blijft het ongedierte al voor 95% buiten de deur.

Binnenshuis

Ook binnen in huis kun je veel doen om overlast door ongedierte te voorkomen. Zo kun je zorgen dat al je binnendeuren goed op maat zijn en netjes sluiten. Dit voorkomt dat vliegen en muggen zich door het huis kunnen verspreiden. Alle binnendeuren dienen goed te sluiten, desnoods met behulp van tochtstrippen. Voorkom naden groter dan 1 cm en hou binnendeuren ook in de zomer zoveel mogelijk gesloten. Heb je een bijkeuken? Dan is het verstandig dubbele horren te plaatsen: één bij de buitendeur en één bij de binnendeur. Zo is de kans erg klein dat het ongedierte je huis in komt.

Elektrische vliegenmeppers

Heb je nu echt alles in het werk gesteld om de muggen en vliegen buiten te houden, dan zit er nog maar één ding op: koop een goede vliegenmepper. Dan kun je die allerlaatste vervelende mug of vlieg elimineren, zodat je helemaal van je rust kunt genieten. Een praktische tip: kies een elektrische vliegenmepper om te voorkomen dat je vlekken krijgt in je behang. Met deze laatste tip is jouw huis deze zomer volledig ongedierte-proof en kun je lekker genieten van de heerlijke temperaturen!

Reacties
Anderen bekeken ook

Horren

HorrenIedereen is gek op de zomer. Lange dagen, warm weer, heerlijk genieten van de buitenlucht met vrienden… Maar er is één groot nadeel aan de zomer waar iedereen het er wel over eens is: de plotselinge toename van insecten. Tijdens uw feestelijke barbecue kunt u behoorlijk veel last ondervinden van vliegen en ander ongedierte. Maar niet alleen buiten, ook binnen kan dit bijzonder vervelende gevolgen hebben. Met name muggen zorgen ’s zomers voor veel overlast.Gelukkig bestaat er al geruime tijd een handige oplossing voor dit fenomeen, namelijk het plaatsen van horren op plekken waar insecten uw woning binnen kunnen dringen. Horren vormen een effectief schild tegen vrijwel alle soorten ongedierte, daarnaast heeft een hor ook nog eens een licht zonwerende werking. Helaas kijken veel mensen tegen het plaatsen van een hor op, omdat vooral de goedkope varianten nu niet bepaald fraai ogen. Besteedt u veel zorg aan zowel het interieur als het exterieur van uw woning, dan is een hor vaak een doorn in het oog om te aanschouwen.Gelukkig gaan we allemaal met de tijd mee en zijn er nu vele mooie opties beschikbaar, die op esthetisch aantrekkelijke wijze zorgen voor een effectieve barrière tegen insecten en ander ongedierte. U kunt daarnaast ook nog eens kiezen tussen meerdere systemen, zo bieden wij een uitgebreid assortiment aan klemhorren, inzethorren en speciaal voor uw deuren de zogeheten plissé deuren. Een klemhor is handig, indien u de hor niet helemaal vast wilt zetten. Door middel van vaste klemveren wordt de hor vastgezet op de rand van het kozijn. Een inzethor werkt volgens een vergelijkbaar principe, u kunt de hor er dus gemakkelijk uitklikken indien u deze niet wilt gebruiken. Een plissé deur vormt een fraaie beschermlaag, die u middels een railsysteem open en dicht kunt doen. U hoeft dus niet meer bang te zijn, dat uw kinderen of huisdieren weer eens dwars door de hor naar buiten rennen, omdat u de hor gemakkelijk opzij kunt doen.Wilt u meer informatie over onze hor systemen? Neem dan een kijkje op de website, of neem gerust contact met ons op om de vele mogelijkheden voor u te bespreken. Horren, zien en kopen! Bekijk hier ons assortiment van plissé deuren, klemhorren en inzethorren.

Van Berchum Zonwering