Foto: profel-binnen-buiten-schuifpui

Binnen en buiten gaan natuurlijk in elkaar over

Voor hun nieuwe huis gingen Pierre Tosquin en zijn vrouw terug naar de basis: strak wit volume met grijze aluminium kozijnen op een sokkel van natuursteen.

Wanneer hun kinderen later het ouderlijk huis zullen verlaten, wordt het huis van Pierre Tosquin en zijn echtgenote te groot. Daarom lieten ze alvast een strakke nieuwbouw optrekken die momenteel wordt bewoond door de ouders van Pierre.

Dit moderne huis ligt aan een straat met nogal wat verkeer, dus akoestische isolatie van de kozijnen was een aandachtspunt. Pierre vertelt. “We kozen voor grote kozijnen rondom en dus waren ook zonnewering en inbraakbeveiliging belangrijk. Ook een voordeur met een hoge veiligheidsklasse, met vierpuntssluiting, vonden wij noodzakelijk.”

Schuifpuien in de hoofdrol

De aannemer adviseerde het echtpaar te kiezen voor Profel. De kozijnen spelen een hoofdrol in dit vrijstaande huis. Op de eerste verdieping is de leefruimte voor de helft met plafondhoge kozijnen omringd, voor een ongehinderd zicht op de tuin. Pierre en zijn vrouw kozen voor grijs gepoederlakt aluminium in de strakke Fino-afwerking.

Aluminium is de beste keuze voor dergelijke grote kozijnen omdat het sterk en licht is”, zegt Pierre. Hij wijst op het grijze beslag en de weggewerkte scharnieren die zorgen voor een sobere, strakke afwerking.

Bij zulke grote kozijnen bestaat er een risico op oververhitting als de zon er in de zomerperiode voortdurend op kan schijnen. Maar dat probleem vermeed bureau Open Architectes vakkundig, door gebruik te maken van een grote terrasluifel en automatisch functionerende lamellen, aangestuurd door een domoticasysteem. De ramen hebben, net als de rest van de woning, een hoog isolatieniveau en zorgen ook in de winter voor een laag energieverbruik.

Binnen wordt buiten

De grote kozijnen ogen bijzonder elegant. “Het profiel van de grote aluminium schuifpuien is volledig in de vloer verzonken”, zegt Pierre. “Zo loop je bijna ongemerkt van het terras naar binnen en ontstaat er een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten.”

Pierre en zijn echtgenote zijn tevreden over zijn kozijnen: “Alles is eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Mijn ouders vinden ook dat de schuifpuien heel makkelijk openschuiven. Wat betreft het materiaal, de installatie en de afwerking geef ik Profel een 9/10. Omdat ze heel goed zijn en omdat het altijd nog beter kan.”

Benieuwd waar de dichtstbijzijnde Profel Expert is gevestigd? Ontdek het snel!

Meer van Profel Kozijnen & Deuren
Reacties
Sittingimage

Mooi design, wij ontwerpen mooie exclusieve buitenmeubilair die hier niet zouden misstaan,

4 jaar geleden