Solatube daglichtsystemen: energiezuinige groene bouwcomponenten

Solatube is een van de 500 winstgevende oplossingen die het Solar Impulse Efficient Solution Label heeft gekregen en daar zijn wij extreem trots op.

30 Juli 2020

Het Solar Impulse Efficient Solution Label is een symbool: een handelsmerk dat de baanbrekende en innovatieve geest van het Solar Impulse-avontuur draagt. Het label wordt toegekend aan oplossingen die voldoen aan hoge normen op het gebied van zowel duurzaamheid als winstgevendheid, door een nauwkeurige beoordeling van de volgende criteria:

1. Technologische haalbaarheid
2. Milieu- en sociaaleconomisch voordeel
3. Besparing

Belangrijkste kenmerken

- Kan tot 100% van de verlichtingsbehoeften binnen voorzien van zonlicht.
- Kan tot 37.000 kWh besparen en de CO2 uitstoot gedurende de levensduur tot 30.000 kg verminderen.

Winstgevendheid

- Eén Solatube kan gedurende zijn levensduur meer dan 4 500 USD besparen.

Solatube daglichtsystemen zijn de ideale oplossing om donkere interieurs op een kosteneffectieve, energiezuinige en milieuvriendelijke manier te verlichten omdat ze de behoefte aan elektriciteit aanzienlijk verminderen en mensen contact te laten houden met “buiten”. Het toepassen van gepatenteerde optische technologieën verbetert de manier waarop daglicht wordt opgevangen en naar binnengebracht wordt aanzienlijk. Solatube daglichtsystemen zijn modulair en eenvoudig te installeren. En in tegenstelling tot traditionele dakramen zijn ze ontworpen om de nadelige aspecten van zonlicht op te heffen. Door de diffuse spreiding van het daglicht is er geen sprake meer van verblinding en grote verschillen in lichtintensiteit. Ze schermen ook infraroodstralen af die interieurs kunnen oververhitten evenals ultraviolette stralen die meubels, stoffen en wanden laten verkleuren.

Meer informatie: solatube.nl

Meer van Techcomlight | Dé daglichtprofessional
Reacties