Foto: ILLUMY_LUXLIGHT_platdakraam

Dag- en kunstlicht verenigd in het grootste platdakraam

‘Illumy by Luxlight’ innoveert in de wereld van platdakramen. Dag- en kunstlicht zijn vanaf nu namelijk verenigd in het grootste dakraam.

Zo is er op ieder moment het meeste daglicht met een natuurlijke lichtkleur in de woning. Dit heeft een positief effect op het welzijn, wooncomfort en de gezondheid van de bewoners. Het Illumy platdakraam haalt een stukje buiten naar binnen, dit geeft een extra dimensie aan iedere ruimte. Bovendien is de Utot-waarde geschikt voor energieneutrale woningen en zelfs passiefbouw.

 

Innovatief design

De Illumy platdakramen zijn eigentijds in vormgeving en toepassing, waardoor ze naadloos aansluiten op de moderne architectuur. Ze voldoen aan het Bouwbesluit en zijn gemakkelijk toepasbaar in ieder ontwerp. Geen aluminium tussenprofielen, maar een gepatenteerd verbindingssysteem op basis van ‘structural glazing’. Zo zijn de glasvlakken in het platdakraam profielloos met elkaar verbonden. De hellingshoek van alle modellen is slechts 5°. Dit draagt bij aan een strak ogend geheel in het dakvlak. De industrieel zwarte omkadering van het glas en de opstand afgewerkt in een stuclook zorgen voor een samenhangend geheel. Alle elektronische componenten van het platdakraam worden met één afstandsbediening bediend. Bovendien is het mogelijk om het platdakraam aan te sluiten op bestaande Somfy domotica.

 

Verkrijgbaar in drie modellen

Het Illumy platdakraam is leverbaar in drie modellen: het lessenaarsdak tegen de muur, het vrijstaande lessenaarsdak en het zadeldak. Het voordelige lessenaarsdak tegen de muur biedt veel daglicht tot diep in de woning of aanbouw. Het vrijstaande lessenaarsdak is vrij te positioneren op het dak, zodat het daglicht op iedere gewenste plek binnenkomt. En het zadeldak zorgt door zijn tentvorm voor een rustig symmetrisch beeld, maakt een ruimte optisch groter en geeft een vrij cabriogevoel.

 

Meeste daglicht

Het belang van daglicht in een woning is ongekend. Esthetisch gezien, maar ook op het gebied van wooncomfort. Licht heeft een enorm effect op het welzijn en wooncomfort van de bewoners. Met een oppervlakte van 1,7 tot maar liefst bijna 12 m² is dit type dakraam de grootste bron van daglicht in zijn soort. Dit wordt nogmaals versterkt door zijn unieke Crystall HR+++ triple glazing, dat meer daglicht doorlaat dan standaard glas. Met de geïntegreerde ledverlichting haal je op donkere dagen het licht van een zonnige dag in huis. En ook ’s avonds creëer je een sfeervol verlichte woonomgeving. Het hoogwaardige Verosol plisségordijn wordt dan aangelicht voor een huiselijk gevoel.

 

Natuurlijke lichtinval

Het binnenvallende licht is bijna volledig kleurecht (Ra 97%) wat zorgt voor een natuurlijk resultaat. Dat er tussen binnen en buiten glas zit, is bijna niet waarneembaar. Een iets te gulle zomerzon wordt afgezwakt door de windbestendige buitenzonwering. En bij gebrek aan zonneschijn bootst de innovatieve ledverlichting de koele witte lichtkleur van de zon na. In de avond schakel je moeiteloos over op sfeervol en dimbaar warm wit licht.

 

Maximale zonnewarmte

Naast prachtig daglicht laat het kristalheldere glas ook de zonnewarmte maximaal binnen (g-waarde van 0,52). Gecombineerd met het uitstekende isolerende vermogen (ug-waarde van 0,6 W/m²K) zorgt dit in de winter voor een duurzame verwarming van de woning. Met een zo laag mogelijke ug-waarde verliest het raam zo min mogelijk warmte uit de kamer en met een zo hoog mogelijke g-waarde wint het raam veel warmte van de zon. Bovendien trekt het plisségordijn een extra isolerende luchtlaag aan tussen het doek en het raam, waardoor er nog minder warmte uit de ruimte verloren gaat. Om oververhitting in de zomer tegen te gaan, wordt zonnewering aan de buitenkant aangeboden.

 

Facts & USP’s

- Het meeste daglicht voor een gezond binnenklimaat

- Handige online tekenmodule: genereer direct de juiste CAD-tekeningen en download ze in de meest gangbare bestandsformaten (dwf, dxf of in Revit)

- Geschikt voor toepassing bij uitbouw van woningen, bouwlocaties in woonwijken en in binnenstedelijke vernieuwingsprojecten

- De platdakramen zijn inbraakwerend volgens de Europese norm EN1627 RC2

Reacties