Foto: wonen-nl-cilinder

Kies voor een veilige woonomgeving

Zoals je weet zijn er verschillende mogelijkheden om met behulp van cilindersloten jouw woning optimaal te beveiligen.

Theo Vliegop 21 Oktober 2022

Kies voor een veilige woonomgeving 

Een veilige woonomgeving hebben is erg belangrijk. Steeds meer mensen kiezen voor een cilinderslot. Een slot dat geschikt is voor iedere deur en er bovenal voor zorgt dat onbevoegden niet zomaar binnenkomen. Met een groot aantal soorten cilindersloten heb je altijd een variant die het beste bij jouw woning past. Voordat je voor jouw veilige woonomgeving kunt zorgen, moet je goed weten welke varianten er zijn en wat het verschil is tussen deze varianten. En hoe dragen deze dan bij aan een veilige woonomgeving? Zorg dat jij de ins- en outs kent voordat je een keuze maakt. Zo kies jij het slot dat het beste bij jouw woonomgeving past. 

De verschillende soorten sloten voor jouw woning 

Een cilinderslot komt in verschillende vormen en maten. Vooropgesteld kan het onderscheid gemaakt worden tussen halve cilindersloten en hele cilindersloten. Zo kennen we een profielcilinder, dit is het slot dat het meest gebruikt wordt in woningen. Aan beide zijden van het slot kun je gebruik maken van een sleutel. Hierdoor hebben onbevoegden geen kans om binnen te komen. Daarnaast is een halve cilinder een geschikte keuze. Deze zijn de helft van de profielcilinders en zorgen ook voor voldoende veiligheid in jouw woning. Ook deze maak je namelijk open met behulp van een sleutel, echter kan dit maar aan één kant worden gedaan. Ideaal voor de ramen in jouw woning. Als laatste is er nog een knopcilinder. Deze cilinder is vrijwel hetzelfde als een gewone cilinder, maar dan aan slechts één kant voorzien van een sleutelgat. De andere kant bestaat uit een knop. Je kunt de deur daarom openen en sluiten met de knop en hebt hiervoor geen sleutel nodig. Voornamelijk bij nooddeuren kan deze goed gebruikt worden aangezien je de deur van binnen snel en gemakkelijk open kunt maken.

Snel en makkelijk jouw huis beveiligen

Zoals je nu weet zijn er verschillende mogelijkheden om met behulp van cilindersloten jouw woning optimaal te beveiligen. Bovendien is het goed beveiligen van je woning vaak zo gepiept. Voordat je het weet kun je weer genieten van een goed beveiligde woning. Hiernaast kunnen de verschillende sloten ook gemengd worden gebruikt om zo tot de beste beveiliging te komen die ook nog eens perfect aansluit op jouw woning. Alle sloten zijn gemakkelijk te vervangen en cilindersloten zijn voor voordelige prijzen te koop.

Reacties