Foto: MBS-kelder

Extra ruimte nodig? Laat een kelder onder uw huis bouwen!

Kom je ruimte tekort in huis maar is het, bijvoorbeeld vanwege uw kleine tuin of bepaalde regels, niet mogelijk een aanbouw aan uw huis te laten plaatsen?

Waarom laat u dan geen kelder onder uw huis bouwen? Extra ruimte zonder dat u dat aan de buitenkant ziet!

Wanneer u een volledige verdieping onder uw huis plaatst, kunt u met gemak die kantoorruimte of speelkamer realiseren. Bovendien zijn het allemaal extra vierkante en kubieke meters die u voortaan bij het woonoppervlak van uw huis mag tellen. Dat zorgt voor een flinke waardevermeerdering.

Natuurlijk is een kelder bouwen niet zomaar een eenvoudige verbouwing. Er komt heel wat bij kijken. We vertellen u graag waar u rekening mee moet houden.

Vocht en licht

Een kelder ligt altijd onder het grondniveau waardoor het er vochtiger aan zal voelen dan boven het grondniveau, ondanks dat de kelder gewoon waterdicht is. Ook is het er een stuk donkerder. Daarom zijn zogenaamde ‘kelderkoekoeken’ aan te bevelen. Er valt op deze manier wel licht en frisse lucht naar binnen maar men kan niet naar binnen kijken.

Kelder als garage of schuur

Als u de kelder als garage gaat gebruiken, houd dan rekening met de extra kosten die komen kijken bij het maken van een inrit naar de garage toe. Ook in de tuin kan een kelder gebouwd worden. Ideaal wanneer u echt een schuurtje nodig heeft maar geen kostbare ruimte in de tuin wilt verliezen.

Bijkomende kosten

Houd bij het berekenen van een budget de bijkomende kosten in de gaten. U moet de kelder ook nog verder inrichten, isoleren, de ventilatie regelen, de elektriciteit etc. Ook is het altijd nodig een omgevingsvergunning aan te vragen voor het bouwen van een kelder.

Een kelder kan gewoon prefab onder uw huis geplaatst worden. Laat goed onderzoeken of het soort grond onder uw woning en de staat van uw woning geschikt zijn om te gaan graven. Een kelder bouwen is wel een flinke investering. Er zijn online kredietverstrekkers, zoals Findio, die het toch mogelijk maken zo’n grote verbouwing te financieren. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen om de mogelijkheden te onderzoeken.

Reacties