Foto: Onderzoek-34-procent-van-de-huiseigenaren-wil-isoleren-maar-kan-dit-nog-niet

Onderzoek: 34% van de huiseigenaren wil isoleren, maar kan dit (nog) niet

De stijgende gasprijzen zijn een probleem voor veel huiseigenaren aan het worden. Zeker tijdens deze koude wintermaanden betalen we steeds meer.

Ook is de klimaatcrisis nog volop aanwezig. Door deze stijgende gasprijs is het isoleren van huizen in een stroomversnelling geraakt. Huiseigenaren worden hierdoor gedwongen om beter na te denken over isolatie. We hebben daarom onderzoek gedaan naar de bereidheid van huiseigenaren om hun eigen huis te verduurzamen.

Isoleren is nodig, maar soms niet mogelijk

Uit de resultaten van het onderzoek van Raambekleding Nederland blijkt dat een groot deel van de huiseigenaren al isoleert. Dit doen zij door het isoleren van het dak en de spouwmuren. Ook wordt er geïsoleerd met raambekleding. Daarbij zijn zonnepanelen ook in trek. 19% van de huiseigenaren geeft aan zonnepanelen op hun eigen dak te hebben laten plaatsen. Isoleren is ook hard nodig. De overheid heeft namelijk een klimaatwet opgesteld; in 2050 moeten alle 7 miljoen huizen in Nederland door middel van verduurzaming gebruik maken van herbruikbare energie en warmte.

Echter, de meest confronterende uitkomst van het onderzoek is dat maar liefst 34% van de huiseigenaren die nog niet isoleren dit ook niet kunnen wegens financiële gebreken. Deze huiseigenaren staan er wel voor open om hun huis te verduurzamen, maar beschikken niet over voldoende geld om dit mee te bekostigen. Door de opgestelde klimaatwet is het wel noodzakelijk om in de toekomst woningen te verduurzamen. Onder andere subsidies van de overheid moeten het voor iedereen mogelijk gaan maken om te kunnen isoleren.

Bron: Onderzoek Raambekleding Nederland

Reacties