Foto: 259356.jpeg

Naturetherm binnenisolatiesystemen

Het na-isoleren van buitengevels is een veel voorkomend renovatieprobleem. Ongeveer 40% van de warmte gaat via ongeisoleerde gevels verloren.

De gebruikelijke binnenisolatiemethoden, met voorzetwanden, leveren vaak schade op aan gebouwen en zorgen veelal voor gezondheidsproblemen bij bewoners, onder meer door condensvocht en ongezonde schimmels. Veel reguliere isolatiematerialen hebben niet de mogelijkheid vocht te bufferen, zijn schimmelgevoelig of zijn niet dampregulerend.

Pavatex Benelux b.v. heeft samen met Technostuc Systemen het Naturetherm binnenisolatiesysteem voor een gezonder woonklimaat ontwikkeld. Het blijkt dat met name natuurlijke materialen het beste presteren bij na-isolatie aan de binnenzijde. Naturetherm binnenisolatie-systemen zijn samengesteld uit geselecteerde natuurlijke isolatie- en stucmaterialen, zoals houtvezelisolatie, leemstuc en kalkpleister. Deze producten hebben een regulerende werking op de vochtigheid van een ruimte: ze kunnen vocht opnemen en weer afgeven. Daarnaast geven ze geen schadelijke stoffen af, filteren ze schadelijke stoffen uit de lucht, werken antibacterieel, voorkomen ze het ontstaan van schimmels én zijn ze ruimtebesparend! Tevens bieden Naturetherm binnenisolatie-systemen niet alleen bescherming tegen de winterse kou, maar ook tegen de zomerse hitte en geluidsoverlast.

Er zijn diverse Naturetherm binnenisolatiesystemen mogelijk:

- Naturetherm HL van houtvezelisolatieplaten en leemstuc, die beide zéér goede vochtregulerende eigenschappen bezitten. Leem filtert schadelijke stoffen uit de lucht, werkt anti-bacterieel, zorgt voor een aangenaam klimaat én voorkomt het ontstaan van schimmels.

- Naturetherm HK van houtvezelisolatieplaten en kalkstuc. Ook het kalkstuc kan vochtigheid uit de lucht reguleren. Kalk is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te neutraliseren en voorkomt het ontstaan van schimmels.

- Naturetherm Quick van houtvezelisolatieplaten en minerale snelpleister. Systeem voor na-isolatie met een hoog bespaareffect.

- Naturetherm Heat van houtvezelisolatieplaten, leem of kalkstuc én wandverwarming: de systemen HL en HK met wandverwarming zorgen voor een uiterst aangename en efficiënte stralingswarmte (net als de zon), besparen op de stookkosten en maken radiatoren overbodig.

De basis voor Naturetherm binnenisolatiesystemen vormt de Pavatex Pavadentro houtvezelisolatieplaat die speciaal voor het isoleren van massieve muren of spouwmuren aan de binnenzijde werd ontwikkeld, met een inwendige dampremmende laag in de isolatieplaat. Dankzij de opslagcapaciteit van houtvezelisolatie kan Pavadentro vochtigheid uit de lucht opnemen. De minerale dampremmende laag, die in de plaat is opgenomen, zorgt voor een gecontroleerd damp- en vochttransport. Hiermee staat Pavadentro gelijktijdig dampdiffusie en capillair vochttransport toe hetgeen de wandconstructie bouwfysisch stabiel maakt. Zo ontstaat er geen dauwwater en wordt schimmelvorming voorkomen. Een aangenaam leefklimaat is een feit.

Meer informatie: www.pavatex.nl

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties