Foto: 250505.jpeg

Energie besparen en het milieu ontlasten met dakisolatie

Het goed (na)isoleren van een dak bespaart aanzienlijk op de energiekosten en creëert in geval van een hellend dak op relatief eenvoudige wijze snel een extra woonruimte in huis.

Deze extra ruimte kan vervolgens, indien goed geïsoleerd, als volwaardige woon- of werkruimte worden gebruikt. Om energie besparing te stimuleren en het milieu te ontlasten komt Rockwool BV met een nieuw product op Isolatie gebied, het Fastfixx Hellend Dak Isolatiesysteem.

De constructie van een dak is lichter is dan de constructie van bijvoorbeeld de gevel. Hierdoor is een dak gevoeliger voor veranderingen in temperatuur. Door een niet of slecht geïsoleerde dakconstructie stroomt warmte relatief snel naar buiten – warmte stijgt namelijk op – en komt kou relatief snel naar binnen. Het is dus niet voor niets dat (na)isolatie van daken een van de meest voorkomende en meest renderende (renovatie)klussen is.
Volgens Nuon kunt u jaarlijks zelfs tot ongeveer 475 euro besparen door middel van het aanbrengen van isolatieplaten om uw dak te isoleren (in geval van een verwarmde zolder).

Goed isoleren van een dak heeft echter niet alleen te maken met energiebesparing en thermisch comfort. Ook het milieu, geluidsisolatie en brandveiligheid kunnen integraal worden aangepakt. Goede isolatie levert dus een substantiële bijdrage aan de verhoging van zowel uw wooncomfort als ook een ieders leefcomfort.
Bijkomend voordeel hiervan is dat u (afhankelijk van de gemeente waarin u woont) een isolatie subsidie kunt ontvangen en daarnaast de isolatiewaarde van je huis verhoogt. Voor de isolatie subsidie in uw gemeente of provincie kunt u kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Bij het na-isoleren van een hellend dak werden voorheen eerst isolatieplaten aangebracht, waarna het geheel netjes afgewerkt diende te worden. Om het isolatieproces te vereenvoudigen heeft Rockwool nu een nieuw systeem ontwikkeld dat isoleren en afwerken in 1 geheel combineert en snel kan worden gemonteerd in een aantal eenvoudige stappen, het Fastfixx Hellend Dak Isolatiesysteem.

Dit systeem wordt toegepast bij het renoveren en/of na-isoleren van hellende daken en wordt door middel van verlijming en/of verankering bevestigd. In enkele stappen wordt snel en eenvoudig een volledig afgewerkt systeem gemonteerd. Het eenvoudige stappenplan voor de montering van Fastfixx kunt u hier bekijken.

Omdat de winter er weer aankomt, is er bovendien een actiepagina in het leven geroepen waar je € 500,- kunt winnen door te laten zien wat voor leuks je kunt doen met een isolatiemes. Mooi meegenomen voor alle doe-het-zelf klussers van Nederland die hierin wel een uitdaging zien.

Publicatiedatum: 11 november 2010Reacties