Foto: Lucernario_aerante_INOX_luce_nellinterrato_960x768

In één klap uw gezondheid bevorderen en energie besparen

Het besluit om daglicht binnen te brengen in uw huis kan uw humeur verbeteren en de energierekening verlagen.

14 Maart 2023

We weten allemaal hoe zonlicht ons kan opbeuren en ons energie geeft. Het wordt steeds belangrijker om daglicht in huis te halen, omdat we zoveel tijd binnenshuis doorbrengen. Natuurlijk daglicht activeert de aanmaak van serotonine, een hormoon dat ons fysiek en mentaal versterkt: van het verminderen van angst, het verhogen van de productiviteit tot het verbeteren van onze slaap.

Hoe kunnen we nou daglicht in de donkere ruimtes van ons huis brengen? Of het nu een kamer zonder ramen is, of een donkere hoek van een grotere ruimte, de daglichtexperts van Techcomlight kunnen helpen. Van het opstellen van een daglichtplan tot het installeren van de daadwerkelijke oplossing, zoals bijvoorbeeld daglichtbuizen of een kelderkoekoek. Elke ruimte kan zo worden getransformeerd tot een helder verlichte, leefbare ruimte.

Transformeer uw kelder

Door hun aard en ligging hebben kelders en souterrains vrijwel altijd een tekort aan natuurlijk daglicht. Als er dus een manier is om zonlicht naar binnen te halen, kan de donkere ruimte omgetoverd worden in een functionele en bruikbare ruimte. Denk aan een fitnessruimte, speelkamer, slaapkamer, bijkeuken of kantoorruimte.

De Lucernario lichtschacht (koekoek) afwerking doet zijn werk op briljante wijze: hij brengt de ondergrondse ruimte niet alleen daglicht, maar ventileert deze ook meteen met frisse buitenlucht. Het binnenbrengen van daglicht in een kamer die voorheen alleen met kunstlicht werd verlicht, zorgt voor verbinding met het natuurlijke ritme van de dag, en gaat daarnaast schimmelvorming en meeldauw tegen. Dat betekent dat je nu ook kamerplanten in de kelder kunt neerzetten, die ook een gunstig effect op het binnenklimaat hebben.

Indien de kelder verwarmd wordt en er geen raam tussen de koekoek en de kelder aanwezig is, kan er beter gekozen worden voor het Lucernario platdakraam.

Nooduitgang, toegang tot ondergrondse berging, douchevloer en serviceluik

De Lucernario die van buitenaf geopend en gesloten kan worden is geschikt om in te zetten als toegang tot een ondergrondse berging, of als douchevloer in de tuin, toegang tot ondergrondse installaties of als toegang tot de kelder of het souterrain. De Lucernario met de mogelijkheid om van binnenuit te openen en sluiten is geschikt voor het afsluiten van nooduitgangen.

Daglicht via dakterras of vloer

Het beloopbare platdakraam is ons sterkste en meest veerkrachtige platdakraam. De ongelooflijke draagkracht van dit raam zorgt ervoor dat het raam een volwaardig onderdeel van het dakterras kan zijn, zodat u een prachtig ontwerp kunt maken van zowel het dakterras als de ruimte eronder.
Het beloopbare platdakraam kan zowel buiten als binnen tussen 2 verdiepingen toegepast worden, en brengt zo licht in de donkere ruimtes van uw woning.

Koop nu uw Lucernario online met 15% speciale Wonen.nl korting op www.kelderdaglicht.nl met de kortingscode: kortingwonen15

Meer van Techcomlight | Dé daglichtprofessional
Reacties
Anderen bekeken ook