Foto: wonennl_Werkspot_voor_wonen_nl

Hiermee kan een aannemer jou helpen

Mensen die een nieuw huis gaan bouwen schakelen hier vaak een aannemer voor in. Ook voor het verbouwen van een woning kan zo’n vakman uitkomst bieden.

Simone 20 Oktober 2022

Voor kleine verbouwingen heb je vaak geen aannemer nodig, maar voor grote verbouwingen is het wel handig. Omdat lang niet iedereen weet wat een aannemersbedrijf precies doet, twijfel je misschien of je zo’n bedrijf in moet schakelen. Om jou te overtuigen, vertellen we je in deze tekst waar een aannemer je allemaal mee kan helpen.

Bouwvergunning aanvragen

Ga je niet alleen in huis dingen aanpassen, maar wil je ook (een deel van) de buitenkant van jouw woning verbouwen? Dan kan het zijn dat je hier een vergunning voor nodig hebt. Het aanvragen van zo’n vergunning doe je bij de gemeente. Wil je hier liever niet zelf mee aan de slag? Geen probleem, want een aannemer in Amsterdam kan je hierbij helpen. Hij weet precies of er een bouwvergunning nodig is voor een verbouwing. Bovendien kent hij de weg bij de gemeente, waardoor het vaak niet lang duurt voordat hij de benodigde vergunningen geregeld heeft.

Ontheffing(en) regelen

Als blijkt dat er geen bouwvergunning nodig is, denk je misschien dat je niet te maken krijgt met de gemeente. Toch kan dit wel degelijk het geval zijn. Laat je tijdens de verbouwing een hijskraan, bouwlift of afvalcontainer komen? Dan moet je hier ontheffing voor aanvragen bij de gemeente. Een aannemer kan dit eveneens voor je regelen. Net als bij vergunningen geldt ook voor ontheffingen dat het vaak niet lang duurt voordat een aannemer dit voor elkaar heeft.

Bouwmaterialen bestellen

Wie zijn woning gaat verbouwen, moet de juiste materialen inkopen. Als je geen ervaring hebt met verbouwen, weet je mogelijk niet wat je allemaal nodig hebt. Hierdoor vergeet misschien bepaalde materialen in te kopen, waardoor de verbouwing vertraging oploopt. Met een aannemer hoef je hier niet bang voor te zijn. Hij weet namelijk snel genoeg welke materialen er allemaal nodig zijn en zorgt ervoor dat deze op tijd besteld worden. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat jouw verbouwing vertraging oploopt.

Planning maken en in de gaten houden

Voordat je aan een verbouwing begint, is het handig om een planning te maken. Je hebt in dat geval iets om naartoe te werken en je weet wanneer de klus ongeveer klaar is. Heb je geen idee hoe je een goede planning maakt? Dan is het verstandig om een aannemer in de armen te nemen. Doordat hij dag in dag uit betrokken is bij bouwprojecten, weet hij precies hoe hij een verbouwing moet plannen. Een aannemer maakt overigens niet alleen een planning, maar zorgt er ook voor dat alle betrokken partijen zich hier aan houden.

Vakmensen inschakelen

Om de verbouwing tot een goed einde te brengen, zijn er vaak vakmensen nodig. Wanneer je aan de slag gaat met elektra heb je bijvoorbeeld een elektricien nodig en voor werkzaamheden aan het dak is een dakdekker handig. Een aannemer weet precies welke vakmensen er nodig zijn voor een verbouwing. Hij neemt tijdig contact met hen op en zorgt ervoor dat zij op de juiste momenten hun werkzaamheden verrichten. Kortom: je hebt zelf geen omkijken naar een verbouwing als je een aannemer inschakelt.

Reacties