RIWOOD CP gevelprofielen

Riwood CP rijstvlies gevelprofielen staan bekend om hun hoge bestendigheid, fraaie uiterlijk en lange levensduur.

RIWOOD CP gevelprofielen

RIWOOD gevelprofielen zijn uniek op markt; een biobased en circulaire geveloplossing die oogt als hardhout en evenals hout te be-/verwerken is. Geproduceerd op basis van rijstvlies in combinatie met post-production PVC en calciet. Het materiaal is door-en-door gekleurd en rot, barst of splintert niet. Het materiaal zelf is zeer bestendig tegen vocht en er is geen speciaal gereedschap benodigd bij het verwerken ervan. Restmateriaal is optioneel weer bij ons in te leveren zodat wij het weer terug in het productieproces kunnen brengen, hiermee is het een circulaire oplossing te noemen. Het RIWOOD CP gevelsysteem omvat drie profielen die ieder in 4 verschillende kleuren leverbaar zijn; antraciet, teak, walnoot & palissander.

Momenteel hebben we de volgende profielen in het assortiment:

  • CP95
  • CP140
  • CP280

RIWOOD VS HOUT
Rijstvlies composiet heeft verschillende voordelen vergeleken met houtalternatieven. Zo verkleurt het materiaal niet door chemische ontleding, kant er geen uitloging plaatsvinden en is het niet gevoelig ten aanzien van dikte-/breedte zwel. Rijstvlies biocomposiet neemt vrijwel geen vocht op en er is ook geen sprake van capillaire werking op zaagsneden. Optioneel leverbaar in een hoge brandklasse.

Verwerking
CP gevelprofielen kunnen, afhankelijk van gewenste eindresultaat, met gewoon gereedschap zowel horizontaal als verticaal worden bevestigd middels schroeven en clips. Optioneel in lijn te monteren op de bijhorende LKR 38.25 montage profielen. Dit biedt u de mogelijkheid een fraaie biobased gevel te realiseren die lang mee gaat en weinig onderhoud behoeft.

Fiberplast biobased BV – De technische groothandel op het gebied van duurzame bouwalternatieven.

Reeds al bijna 15 jaar ervaring op het gebied van duurzame bioalternatieven voor hout, metaal of volkunststof. Ons materiaal wordt grotendeels gemaakt van gerecyclede materialen die na hun lange levensduur weer volledig recyclebaar zijn. Over de jaren heen hebben wij reeds honderden projecten in Nederland en België mogen beleveren, een klein deel daarvan kun u op onze website bezichtigen. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij hebben veel ervaring en kennis is huis en kunnen tevens veel ten aanzien van maatwerkoplossingen, mits er wordt voldaan aan de minimale afname. Wij reageren vaak binnen een werkdag en kunnen in veel gevallen snel uitleveren vanuit is magazijn in Friesland.

Profielfoto van Fiberplast Group
Fiberplast Group
De Kletten 10, 9206 BA Drachten
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 15:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten