Foto: Douglas-hout

Het bruinrode Douglas hout

Er zijn diverse manieren om je woning op een originele wijze aan te kleden. Hout is daarvoor een veel gebruikt materiaal.

Hout geeft je woning een natuurlijke uitstraling en helpt je om je helemaal op je gemak te voelen in je eigen woning. Een houtsoort die daar zeker een belangrijke bijdrage aan levert, is Douglas hout. Hoe kun jij dit hout op een originele wijze in je woning toepassen?

Waarom komt Douglas hout vandaan en wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Een van de houtsoorten waarmee jij je woning kunt aankleden, is het bruinrode Douglas hout. Deze houtsoort is afkomstig van een Nederlandse spar en heeft een bruinrode kleur. Verder is de nerf van deze spar fijn tot matig. Douglas hout is onder andere verkrijgbaar bij houthandels zoals Houthandel van der Heijden.

Op welke manieren is deze houtsoort toepasbaar?

Het bruinrode Douglas hout wordt op verschillende manieren in huis toegepast. Zo kunnen er vloeren mee worden aangelegd in huis, maar is het eveneens mogelijk om houten balken aan te brengen in de woning. Verder wordt Douglas hout ook gebruikt voor schuttingen en overkappingen in de tuin.

Hoelang gaat het hout mee?

Zolang Douglas hout niet behandeld wordt, heeft het een levensduur van 10-15 jaar. Door het hout te impregneren, gaat het uiteraard stukken langer mee. Het Douglas hout zelf is gemakkelijk te bewerken en is bovendien goed betaalbaar. Daarmee heeft deze houtsoort een aantal interessante voordelen die wellicht van toepassing kunnen zijn op jou. Het integreren van Douglas hout in je woningJe kunt zelf met deze houtsoort aan de slag gaan, maar het is ook een optie om een professionele timmerman met dit hout aan de slag te laten gaan. Je weet dan in ieder geval dat de afwerking er netjes zal uitzien. Je woning zal er absoluut weer als nieuw uitzien!

Reacties