Welke hoogwerker past bij welke gelegenheid?

Voor sommige dingen en bepaalde klussen is het handig of zelfs per se nodig om een hoogwerker te huren.

16 April 2020

Er zijn veel verschillende soorten hoogwerker te huur, en allemaal hebben ze andere mogelijkheden en dingen die je ermee kunt doen. Welke hoogwerkers zijn er en welke past bij welke gelegenheid?

Schaarhoogwerker

Schaarhoogwerkers zijn uitermate handig, omdat ze weinig tot geen geluid produceren. Er kunnen met schaarhoogwerkers meerdere mensen tegelijk de hoogte in gebracht worden. Afhankelijk van de hoogte die je nodig hebt en het gewicht wat er op moet kunnen, kies je een schaarhoogwerker die geschikt is voor jouw klus.

Telescoop

Deze soort hoogwerkers zijn snel en hebben een grote reikwijdte. Ze zijn erg stabiel en de hoogte is makkelijk in te stellen. Je kan het daarom gebruiken voor diverse soorten klussen, zo lang je maar de hoogte in moet is deze soort hoogwerker geschikt. Welke je nodig hebt, hangt af van de hoogte die jij vereist.

Telescoop rups

Deze soort hoogwerker is eigenlijk voor elke klus handig en goed in te zetten. Door de rupsbanden kunnen ze op elk soort terrein ingezet worden, en staan ze altijd stabiel en veilig. Je kan er goed mee de hoogte in, wat prettig is. Wanneer je lastige obstakels moet overbruggen, is een telescoop rups erg handig.

Diesel knikarm

Er zijn diesel knikarmen beschikbaar in verschillende groottes en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een knikarm hoogwerker die tot 12 meter hoog reikt, maar een ander reikt weer tot 43 meter hoog. Met een knikarm kom je met gemak op moeilijk te bereiken plekken.

Elektrische knikarm

Ook de elektrische knikarm is een goede optie wanneer je de hoogte in moet, en dit op zowel een veilige als zuinige manier wil doen. Deze gaan iets lager, ze reiken vanaf 11 meter hoog tot ongeveer 20 meter hoog. Je kan een knikarmhoogwerker huren met verschillende afmetingen, kijk goed welke hoogte hij kan bereiken en hoe veel gewicht het aan kan.

Spin hoogwerker

Een spin hoogwerker heeft een erg bijzondere constructie en staat hier dan ook bekend om. Ze zijn erg veelzijdig en kunnen op allerlei soorten ondergrond goed en stevig stabiel staan. Ze gaan redelijk hoog, tussen de 15 en 20 meter. Ze zijn handig om te gebruiken wanneer de ondergrond niet gelijk is, de rupsbanden zorgen ervoor dat het altijd stevig en waterpas staat. Deze hoogwerkers zijn ook binnen te gebruiken.

Reacties