Vier tips om een verbouwing te overleven

Verbouwen is alleen al een hele klus. Plannen, uitvoeren, zoveel waar je aan moet denken.

16 Mei 2019

Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid bent op deze verbouwing, hebben wij nog 5 tips voor je in petto.

Klic-melding

Dit heb je nodig als je besluit je tuin overhoop te halen door middel van machinaal te graven. Door een Klic-melding weet je precies waar bepaalde leidingen liggen zodat je die niet raakt met je graafmachine. Door een account te maken op de Klic-app kan je in vier stappen vliegensvlug een Klic-melding aanvragen en heb jij alles wat je nodig hebt binnen een dag.

Veiligheid boven alles

Bij een verbouwing ligt de hele vloer onder troep. Het kan zomaar voorkomen dat je op een stuk glas stapt of op een zak spijkers. Daarvoor zijn veiligheidsschoenen wel zo handig om te hebben. Ook handschoenen, helm en een goede klus outfit zijn belangrijk om dezelfde redenen. Je kan tenslotte niet in je korte broek en slippers gaan verbouwen.

Werk netjes

Is dit vanzelfsprekend? Voor de ene wel, voor de ander niet. Soms is het al zo’n lange tijd een grote puinhoop dat je er aan gewerkt raakt en niet anders weet. Maar onder al die troep ligt misschien wel het gereedschap dat je net nodig hebt of raak je in de war welke kamer je nu aan het verbouwen bent, de woonkamer of de keuken. Om wat overzicht te creëren in je planning en je hoofd kan je dus het beste de vuilnisbak erbij pakken.

Goed gereedschap

Weet welk gereedschap je voor welke klus nodig hebt. De oude gereedschapskist van je vader overnemen lijkt een goed plan, totdat je de kist opent en geen enkel voorwerp herkent. Wat kennis vergaren over de soorten gereedschap is dus een kleine moeite. Klinkt minder leuk, maar is niet minder belangrijk.