Foto: tips-huis-verbouwen

Tips voor het verbouwen van je huis

Wil jij je huis verbouwen? Helaas zijn er genoeg verbouwingen die mis gaan. Daarom lees jij hier tips om je huis succesvol te verbouwen.

Guido van Loon

Schakelmateriaal

Denk goed na over waar jij je schakelmateriaal plaatst. Dit is afhankelijk van de waar jouw meubels staan. Zet de stopcontacten op een plek waar je veel digitale apparaten gebruikt. Plaats de schakelaars en dimmers ook op een logische plek. In veel slaapkamers bevinden de schakelaars zich bij de deur. Echter kan het fijn zijn om de schakelaar vlakbij het bed te hebben. Je kent vast wel dat je in bed ligt en het licht nog moet uit doen. Hoe ideaal zou het zijn als je dan niet meer het bed uit hoeft te gaan? Kies qua schakelmateriaal wel voor hetzelfde merk. Dit ziet er mooier uit in je huis. Ook is het belangrijk om op te letten of het schakelmateriaal voldoet aan de Nederlandse wetgeving.

Tv- en internetverbinding

Wil je graag tv kijken in de slaapkamer, maar bevindt de televisiekabel zich in de woonkamer? Dan kan je middels een kabelgoot een kabel doortrekken naar de slaapkamer. Zo kan je toch heerlijk series kijken in je bed. Door de kabelgoot is het draad niet meer zichtbaar. De kabelgoot kan je tegen de muur op de vloer plaatsen, waardoor het minder opvalt. Je kunt ook kiezen uit verschillende soorten kabelgoot, zoals een kunststof, platte, witte of grijze. Kies een kabelgoot die het best past bij je vloer zodat het zo min mogelijk opvalt.

Ondernemers

Als jij de verbouwing van je huis wilt uitbesteden is het belangrijk om met de juiste ondernemer in zee te gaan. Helaas zijn er genoeg ondernemers die zich niet of slecht aan de afspraken houden. Ga daarom op zoek naar beoordelingen van de ondernemer die je op het oog hebt. Zorg er ook voor dat je de afspraken in een contract zet. Zo heb jij meer rechten als de ondernemer zich toch niet aan de afspraken houdt.

Net als bij vele dingen geldt bij het verbouwen van je huis: een goede voorbereiding is het halve werk. Lees je daarom al ruim van tevoren in over het verbouwen van je huis. Check bijvoorbeeld of je toestemming moet krijgen van de VVE of de gemeente, hoelang de verbouwing duurt en welke benodigdheden je in huis moet hebben. Zo verklein je de kans dat je verbouwing (erg) uitloopt.

Reacties