Foto: klussen t

Fervent klusser? Handige tips om de rommel te verminderen

Je klust regelmatig en je hebt hier plezier in! Je baalt alleen regelmatig van de rommel. Wij geven 5 tips waarmee je dit voorkomt.

Guido van Loon

1. Verven?

Voorkom vervelende randjes en klodders. Je gaat je woonkamer van nieuwe frisse kleuren voorzien. De ene muur strak wit en de aangrenzende muur een stevige knal-kleur! Hoe voorkom je nu dat de verf van de ene muur op de andere komt op het punt waar ze grenzen? Simpel! Gebruik een envelop of krantje. Houd deze tegen de aangrenzende muur. Zo komt de verf alleen hierop en niet op de verkeerde muur.

2. Lijstje ophangen?

Houd een blanco vel tegen het lijstje dat je wil ophangen en knip het uit. Houd dit tegen de plek op de muur waar je het lijstje wil ophangen. Zo zie je of de gaten op de juiste plek komen!

3. Boren?

Hoe zorg je dat het gat dat je moet boren precies diep genoeg is? Meet de plug die je gaat gebruiken en plak je boortje af met tape. Zo kun je in één oogopslag zien wanneer je moet stoppen met boren en het gat diep genoeg is.

4. Stofvangen

Geen zin om te stofzuigen na het boren? Plak een gevouwde post-it onder de plek waar je gaat boren. Het stof vang je zo gelijk op!

5. Plafond boren

Pak een papieren koffiebeker, maak er een gat in zet deze op je boormachine. Als je nu in het plafond boor, wordt het stof opgevangen.

Op zoek naar geschikt gereedschap? Kijk eens op Elektrobode.nl.

 

Reacties