Foto: Hoe-werkt-een-telescoopladder

Hoe werkt een telescoopladder?

Iedere doe-het-zelver is wellicht bekend met een telescoopladder, maar degene die nieuw is in de kluswereld zal benieuwd zijn naar de opties van deze tool.

Guido van Loon

Deze ladder is een praktische en kleine ladder die je kan gebruiken bij een veelzijdigheid aan taken in en rondom het huis. Het is een echte must om in huis te hebben, vooral voor iedereen die houdt van een leuke klus uitdaging. Door deze ladder in huis te hebben kan je veel meer klussen in en rondom jouw huis zelf oplossen en hoef jij geen expert te bellen voor een check-up.

Wat is een telescoopladder?

Een telescoopladder is een ladder die ontwikkelt is voor alle klussers. Het maakt niet uit of je vaak de dakgoot moet controleren, of je het dak van het tuinhuisje wilt schoonmaken of dat je ergens een lijstje wilt ophangen, met deze ladder kan het allemaal. Het grote voordeel van deze ladder is dat je zelf in de hand hebt hoe hoog de ladder moet zijn. Je hebt dus de mogelijkheid om de ladder volledig uit te schuiven en op jouw dak te komen of je kan de ladder een klein beetje uitschuiven zodat je het lichtje in de wandlamp kan veranderen. Met een telescoopladder is het allemaal mogelijk.

Hoe zet je de telescoopladder op?

Voordat je aan de slag gaat met de telescoopladder, is het belangrijk om te weten hoe je deze ladder moet gebruiken. De meeste ladders binnen deze klasse zijn voorzien van een stabiliteitsbalk. Deze wordt voorafgaand aan het gebruik bevestigd en zorgt ervoor dat de ladder beter in balans blijft. Vervolgens plaats je de ladder op de gewenste plek. Zorg dat de ondergrond egaal is en dat de ladder niet zomaar kan wegglijden. Door de ladder uit te schuiven selecteer je hoe hoog je wilt gaan. Wanneer je een klikgeluid hoort na het uitschuiven, weet je dat de trede vast staat en niet zomaar omlaag kan glijden. Nu kan je de ladder beklimmen. Zodra je klaar bent met jouw werkzaamheden, is het tijd om de ladder terug in te klappen. Dit is binnen enkele seconden gedaan door het handige ontgrendelsysteem.

Heb jij hulp nodig bij het vinden van een telescoopladder?

Een telescoopladder is er te vinden in allerlei verschillende soorten en maten. De meest gekozen ladder is de ladder van 5 meter, maar uiteraard heb jij zelf in de hand welke lengte het beste bij jouw kluswerk past. Op de webshop van ALDORR kom je meer te weten over al deze verschillende modellen.

 

Reacties