Een geschikte ladder kiezen: hoe doe je dat?

Door alle tijd die je thuis spendeert, begin je je misschien nu wel te irriteren aan de kleur van de muur, of dat specifieke hoekje, of die ene kale muur.

24 April 2021

Door het coronavirus zijn we op een nieuwe manier gaan werken. We werken meer dan ooit thuis. Dit zorgt ervoor dat bepaalde dingen je meer en meer op gaan vallen. Door alle tijd die je thuis spendeert, begin je je misschien nu wel te irriteren aan de kleur van de muur, of dat ene specifieke hoekje, of die ene kale muur. Misschien denk je er wel aan om je huis wat groter te maken. We zijn massaal aan het verbouwen en aan het klussen. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor succesvol klussen is het hebben van goed materiaal. Een geschikte ladder kan hierbij natuurlijk niet ontbreken! Wij helpen je met het uitkiezen van de beste ladder voor jouw klus.

Huis-, tuin-, en keukenklusjes

Als je slechts wat kleine aanpassingen wil doen aan je huis, zoals het schilderen van die ene muur of het ophangen van dat ene schilderij, is een huis-, tuin- en keukenladdertje de beste optie voor je. Het is een klein laddertje dat je gemakkelijk op kunt bergen zodat hij niet in het zicht staat. Een huishoudtrapje kun je gemakkelijk kopen via je lokale kluswinkel of via internet.

Telescoopladder

Voor de wat grotere klussen kun je gebruikmaken van een telescoopladder. Hoe werkt een telescoopladder? Een telescoopladder is een ladder die gemakkelijk in- en uit te schuiven is. Daardoor is hij ook makkelijk op te bergen. En nog belangrijker: hij is enorm veilig in gebruik! Het zijn stevige ladders van vaak hoogwaardige kwaliteit. Van die ladders die je nooit meer opnieuw hoeft te kopen! Daarnaast is het voor vrijwel iedereen mogelijk om ze te tillen, door het lichte aluminium waarvan het gemaakt is. Wel zo handig, dus. Hierdoor zijn ze voor iedereen geschikt en gewild bij het grote publiek.

Vouwladder

Wil je een ladder die gemakkelijk op te bergen is en die je kunt vouwen in vrijwel iedere vorm? Dan kun je het beste een vouwladder kopen. Een vouwladder is multifunctioneel en geschikt voor verschillende doeleinden. Vouwladder bestaan namelijk uit vier verschillende delen. Dat betekent dat ze enorm flexibel zijn. Wat je ook moet doen, met een vouwladder lukt het sowieso wel. Daarnaast is hij gemakkelijk op te bergen. Doordat je hem zo makkelijk kunt vouwen, kun je hem erg klein maken en hoeft hij dus niet in de weg te staan.

Reformladder

Ook een reformladder kun je in verschillende standen vouwen. Weliswaar in minder verschillende standen dan de vouwladder, die daar speciaal voor gemaakt is. De reformladder is voor veel verschillende klussen te gebruiken. Daarnaast is het een hoge trap: je kunt er dus makkelijk mee de lucht in werken. Het enige nadeel van zo’n trap is het feit dat je hem niet zo makkelijk op kunt bergen. Het blijft een grote trap!

Dubbele trap

Als je samen met iemand wil klussen, is een dubbele trap een goede oplossing. Een dubbele trap kun je vanaf twee kanten beklimmen. Je hebt zo’n trap in een kleine, middel en grote maat. Een kleine uitvoering lijkt op een huishoudtrapje. De grote versie wordt vaak gebruikt door professionals. Een voordeel van een dubbele trap is dat je hiermee gemakkelijk iets met twee personen kunt ophangen. Daarnaast is het een vrijstaande trap en hoeft hij dus nergens tegenaan te leunen.

Veiligheid boven alles

Het is belangrijk om een trap te kiezen die past bij jou en de doeleinden waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je er op een veilige manier mee omgaat. Er gebeuren een hoop ongelukken met trappen en ladders, dus zorg dat jij niet behoort tot die groep! Zet hem op een betrouwbare ondergrond, ga er goed op staan, zorg dat je schoenen profiel hebben en niet glad zijn. Kortom: ga er verantwoord mee om.

Reacties