Foto: 2020/type-garagedeur-welk-past.jpg

Welk type garagedeur past bij jou?

Wie kiest voor een garage aan huis weet ook dat de toegang ernaar toe het verschil kan maken.

Het type garagedeur bepaalt het gemak waarmee je naar binnen en buiten gaat maar is ook van belang voor de gehele uitstraling van je woning. Garagedeuren zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld openslaande deuren, praktische roldeuren en traditionele openschuivende garagedeuren. Maar welke garagedeur past nu het beste bij jouw woning?

Openslaande deuren

Openslaande garagedeuren creëren een ruimte doorgang en zijn snel te openen. Openslaande deuren zijn onderhoudsarm en ook gemakkelijk gedeeltelijk te openen. Als je snel met de fiets of scooter de deur uit wil hoef je maar één deur te openen om snel naar buiten te kunnen.

Praktische roldeuren

De roldeur is de perfecte oplossing als je een garagedeur wil die weinig ruimte in beslag neemt en waarbij geen extra ruimte verloren gaat bij het openen. Het praktische van een roldeur is dat deze een eigen opbergkast heeft waarin hij zich volledig ik kan oprollen bij het openen van de garagedeur. Op die manier houd je alle ruimte over bij het plafond. Dit is vooral handig als het plafond dient als opbergplek om kisten, koffers of gereedschap op te slaan.

Mocht je overigens van duurzame oplossingen houden dan kan je het beste kiezen voor een aluminium roldeur. Het materiaal hiervan is sterk, licht, roestvrij en gaat lang mee. Ook beschermt een aluminium roldeur je auto en andere waardevolle opgeslagen spullen door zijn robuuste bouw. Een veilige oplossing dus! Kies je daarnaast ook nog voor glas in de garagedeur, zorg er dan voor dat je glas kiest waarbij mensen niet naar binnen kunnen kijken.

Traditionele kanteldeur

Tot slot de traditionele kanteldeur. Deze garagedeur kantelt naar voren tijdens het openen en wordt vervolgens afgezet tegen het plafond van de garage als hij openstaat. Bij een traditionele kanteldeur kan je veel variatie toepassen zoals drempels, afwerkingsprofielen, brievenbussen en ramen.
Mocht je nou de garage hoofdzakelijk gebruiken om je auto in te parkeren dan een elektrische garagedeur een praktische uitkomst. Vanuit de auto kan de deur met een afstandsbediening worden geopend, wat natuurlijk erg comfortabel is.

Reacties