Foto: Hormann-Duragrain-garagedeur

Nu nog veel meer ontwerpmogelijkheden voor garagedeuren

Hörmann heeft een speciaal drukprocédé ontwikkeld waarmee het mogelijk is om de meest uiteenlopende designs op garagesectionaaldeuren over te brengen.

Het resultaat is het nieuwe gladde Duragrain-oppervlak. Dit biedt unieke ontwerpmogelijkheden op het gebied van garagedeuren. Hörmann presenteerde garagedeuren met dit nieuwe oppervlak voor het eerst op de BAU 2019. Behalve veiligheid, comfort en thermische isolatie speelt bij een huis ook het uiterlijk een belangrijke rol. Het design van de garagedeur is daarbij van doorslaggevend belang. Individualiteit is hierbij een belangrijk punt, er is een stijgende vraag naar een bijzondere look in hout, beton of roestig staal. Hörmann presenteert op de BAU een nieuw drukprocédé voor garagesectionaaldeuren, waarmee houtdecors en designtrends zoals beton of roestig staal fotorealistisch kunnen worden afgebeeld. Het Duragrain-oppervlak creëert zo geheel nieuwe ontwerpmogelijkheden voor garagedeuren.

De Hörmann-garagesectionaaldeuren met moderne L-profilering zijn verkrijgbaar in 24 fotorealistische Duragrain-decors. Voorbeelden zijn “roestig staal”, “beton” en diverse houtsoorten zoals “wit eiken”, “bamboe” en “teakhout”. Deze motieven worden detailgetrouw, kleurecht en heel natuurlijk op de Hörmann-garagedeuren afgebeeld en met een zeer sterke beschermingslak afgewerkt voor een blijvend mooi deuraanzicht. Het Duragrain-oppervlak is daarnaast UV-bestendig en krasvast. Het design verbleekt dus niet door veel zonlicht en kleine krassen beschadigen het design niet.

Meer informatie: www.hormann.nl

Reacties