Energie besparen? Begin bij het begin: de juiste isolatie

Je wilt energie besparen. Daarom overweeg je om zonnepanelen of een warmtepomp aan te schaffen. Maar begin met het begin: isolatie. Met spuitschuimisolatie van HBS maak je een duurzame start.

Je wilt energie besparen omdat het goed is voor de planeet maar ook voor je eigen portemonnee. Daarom overweeg je om zonnepanelen of een warmtepomp aan te schaffen. Maar begin bij het begin. En dat is isolatie. En met spuitschuimisolatie van HBS maak je een duurzame start.

Tot wel 56% besparen
Dat het isoleren van je huis je geld kan opleveren, is inmiddels wel bekend. Hoe beter een huis is geïsoleerd, hoe efficiënter je om kunt gaan met energie. Dat telt, nu de energieprijzen blijvend hoog zijn en naar verwachting ook hoog zullen blijven. Onderzoek laat zien dat huiseigenaren met de spuitschuimisolatie van HBS tot wel 56 procent kan besparen op zijn energierekeningen.*

Pak die subsidie
En dat is nog niet alles. Want naast deze mogelijke besparingen kan je ook nog eens gebruik maken van de zogenaamde ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE). Deze is al aan te vragen bij één energiebesparende maatregel, zoals het isoleren van de bodem, vloer, dak of zolder. Je kunt tot wel €3.000 subsidie krijgen voor het isoleren van je woning. Al met al meer dan voldoende reden om spuitschuimisolatie te overwegen, voordat je na gaat denken over andere manieren om je huis te verduurzamen.

Duurzaam
Bij dit alles telt ook dat spuitschuimisolatie heel lang meegaat. Het behoudt zijn isolerende eigenschappen jarenlang. Op deze wijze je woning isoleren is dus een investering in de toekomst. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al die andere voordelen van spuitschuimisolatie:

  • De installatie is doorgaans al in één dag mogelijk.**
  • Je profiteert niet alleen in de winter maar ook in de zomer van spuitschuimisolatie. Met spuitschuimisolatie houd je de warmte in de zomer buiten en heb je altijd een aangenaam, koel binnenklimaat.
  • Deze manier van isoleren dringt het binnendringen van stof en allergenen in de woning terug. Zo verbetert het je woonruimte flink.
  • Spuitschuimisolatie houdt ongewenst geluid van buiten goed tegen met open cel-isolatie.

Meer weten? Vind een isolatie-expert bij jou in de buurt op https://huntsmanbuildingsolutions.com/nl-NL/thuis-een-warm-huis 


*Gebaseerd op een onderzoek onder leiding van de Scott Sutherland School of Architecture and Built Environment van de Robert Gordon University, de Heriot-Watt University en Icynene (nu bekend als HBS) in september 2018.


** Spuitschuimisolatie kan in de meeste gevallen in één dag of minder worden geïnstalleerd in een particuliere woning, afhankelijk van de grootte van het huis en het oppervlak dat moet worden geïsoleerd. Voor een preciezere installatieduur moet een verdere beoordeling worden uitgevoerd.