Foto: 2022/wonen-parum.jpg

Een ruimtelijk huis? In één handomdraai je huis en tuin combineren!

De één wil graag een groot huis met vele kamers, de ander wil juist compact wonen zodat er weinig schoon te maken valt. Maar wat we eigenlijk allemaal wel willen, is een ruimtelijk huis.

Vincent 23 November 2022

 Een huis waar het voelt dat je genoeg ruimte hebt om te kunnen leven, wonen en genieten.

We kennen allemaal wel huizen die benauwd en beklemmend aanvoelen. Plekken waar je niet tot rust komt en waar je je hoofd na een drukke dag niet kunt legen. Dat wil je niet! Oftewel; een ruimtelijk huis is de wens van iedereen.

Hoe je dit creëert? Er zijn vele trucs en tips, maar er is één oplossing die er daadwerkelijk voor zorgt dat dit gevoel er meteen is. En wij verklappen het aan jou.

Licht aan

Wat een basisvoorwaarde is voor het creëren van meer rust en ruimte in je huis? Dat is licht. Veel en écht licht. Dus geen extra lampen maar daglicht. Om dit zoveel mogelijk naar binnen te halen is het plaatsen van genoeg en de juiste ramen essentieel. Onlangs stuitten wij op het concept van aluminium harmonicadeuren. En we waren meteen eraan verslingerd. Deze deuren bieden namelijk zoveel licht in een interieur, dat zelfs op donkere dagen het voelt alsof je huis en tuin één zijn.

Maar schijnt de zon wel? Dan is het grote voordeel van deze deuren dat je ze zo kunt openslaan, dat er een hele wand lijkt te verdwijnen. Hierdoor is je huis en tuin in één klap een eenheid. Je loopt zo met dienbladen vol lekkers je terras op. Een ruimtelijker gevoel kan niet, want je huiskamer is één met de tuin.

Voor de dichte deur

Het mooie aan deze vorm van harmonicadeuren is dat ze zo ontworpen zijn dat er niet een tochtige situatie ontstaat. In tijden van hoge energieprijzen een fijne bijkomstigheid. Door de gebruikte technologie en materialen zijn ze zeer goed af te sluiten en zul je geen koude wind voelen wanneer je op de bank zit.

Daarnaast zijn ze stijlvol vormgegeven waardoor ze in geen enkel interieur misstaan. De kleuren zijn uiteraard aan te passen naar de eigen wensen en voorkeuren. Ook in oudere huizen zijn aluminium harmonicadeuren prima te plaatsen, ze zijn er namelijk in vele soorten en maten. En doordat ze van stevig aluminium zijn gemaakt kunnen ze tegen een stootje en gaan ze jaren mee.

Bouw het uit

Ben je ook zo’n fan van deze vorm van deuren en ramen? Dan is er meer te bedenken. Er zijn namelijk ook complete uitbouwen mogelijk van deze harmonicadeuren. Denk aan een soort van vierkante serre, maar dan gebouwd van deuren en ramen die je door een knap staaltje werk zo open en dichtschuift.

Het voordeel van zo’n uitbouw is dat het niet ten koste gaat van je tuin. Door het open karakter betrek je juist de tuin en zorg je ervoor dat deze meer betrokken wordt bij het huis.

Welk bedrijf al deze zaken maakt en voor jou kan installeren? Wij raden het bedrijf https://www.partumonline.nl aan. Een pro op dit gebied, die weet waar ze het over hebben.

Kortom, een harmonicadeur is een must in een ruimtelijk interieur. Door de inventieve technologie en focus op duurzaamheid is dit vandaag de dag een prachtige toevoeging aan iedere woning. Het brengt licht en ruimte, én zorgt er zowel in de winter als zomer voor dat je het gevoel hebt niet opgesloten te zitten in een bedompte ruimte. Dus gooi het open, ga voor de harmonicadeur!

Reacties