Foto: Niko-home-control-bob-in-energie-besparen

Niko Home Control: energie besparen

Maximale flexibiliteit met Niko Home Control en BOB-in®

Boeve/Masterwall, bedenker van de innovatieve bouwmethode BOB-in, kiest resoluut voor Niko Home Control om (ver)bouwers zoveel mogelijk flexibiliteit te bezorgen. BOB-in is het concept waarbij prefab leidingruimte in binnenwanden is voorzien met als doel duurzame en levensloopbestendige gebouwen te creëren. Niko Home Control is de nieuwe elektrische installatie die gezinnen helpt om energie te besparen en tegelijkertijd hun comfort en veiligheid verhoogt. Gecombineerd bieden deze innovaties maximale flexibiliteit; bewoners kunnen hun installatie te allen tijde netjes uitbreiden naargelang hun wensen en behoeften.

Niko Home Control is de nieuwe elektrische installatie die de mogelijkheden van een traditionele installatie overstijgt. Niko Home Control maakt de woning klaar voor de toekomst. Ze laat toe om alle functies in de woning (verlichting, verwarming, ventilatie) centraal te bedienen, het energieverbruik op te volgen én actief te verminderen en tegelijkertijd comfortabeler en veiliger te wonen. Dankzij de modulaire opbouw kiezen bewoners zelf met welke functionaliteiten ze starten en breiden ze de installatie uit naargelang hun budget en veranderende behoeften.

BOB-in is een innovatieve bouwmethode die duurzame en levensloopbestendige gebouwen creëert. Met de prefab leidingen in de BOB-in binnenwanden (tot wel 600 per woning) is frezen in (afgewerkte) wanden niet langer nodig. De BOB-in bouwmethode zorgt voor een vereenvoudiging en verkorting van het bouwproces. Van architect over aannemer tot eindgebruiker, elke deelnemer aan het bouwproces doet er zijn voordeel mee. Voor de elektro-installateur betekent dat in de eerste plaats een besparing van materiaal en tijd. Omdat de installatie pas aangebracht wordt nadat de wanden zijn afgewerkt, verdwijnt de elektrische installatie uit de eerste ruwbouwfase. De installatie kan in één keer gerealiseerd worden, onafhankelijk van de planning van de bouwer. Aftekenen, frezen, aanbrengen van pvc-buizen en het weer dichtsmeren is niet meer nodig.

De installatie gebeurt vlak voor de oplevering in functie van de wensen van de eigenaar. Door middel van stickers geeft de eigenaar aan waar hij stopcontacten wil. Deze worden nadien eenvoudig aangebracht. Naargelang zijn veranderende levensbehoeften kan de installatie op elk tijdstip, op een schone manier uitgebreid worden. Een extra stopcontact in de woonkamer? De Niko Home Control installatie uitbreiden met een touchscreen of ecodisplay? Dankzij de prefab leidingruimte in de muren, kan dit snel en netjes gebeuren zonder hak- of breekwerk. Bovendien blijven de wanden vrij van leidingen zodat de bewoner alles overal kan plaatsen en ophangen. Het resultaat is een onzichtbare, altijd bereikbare bekabeling in kantoor en woning.

Meer informatie: www.niko.nl

Publicatiedatum: 2 januari 2013

Reacties