Foto: Logitech-Harmony-afstandsbedieningen

Logitech Harmony-afstandsbedieningen

Nieuwe productlijn met Logitech Harmony-afstandsbedieningen biedt nog meer naadloze controle over de woning.

Logitech breidt zijn Harmony-lijn verder uit met nieuwe producten die Logitech’s expertise en leidende rol in entertainment-beheer naar het 'smart home' brengen. Deze nieuwe producten geven eenvoudig toegang en beheer over favoriete entertainment- en huisautomatisering-apparaten, zelfs wanneer deze zich achter gesloten deuren van het entertainment center bevinden. Dit alles vanuit een eenvoudig en vertrouwd systeem.

'Harmony is leider in het beheren van home entertainment. We hebben nu diezelfde ervaring uitgebreid naar het smart home', zegt Andy Hoekstra, Country Manager Benelux bij Logitech. 'Nu steeds meer connected-apparaten hun weg vinden naar de woningen van consumenten, is de noodzaak van een gecentraliseerde manier om deze te beheren en ze met elkaar te laten samenwerken groter geworden. Dat is precies waar onze nieuwe productlijn voor zorgt.'

Met slechts een paar eenvoudige stappen kan de afstandsbediening, tablet of smartphone nu de TV, settopbox, luidsprekers, verlichting, thermostaat, deursloten, gordijnen of andere apparaten bedienen. Daarnaast kan met Harmony Activities eenvoudig een one-touch bediening van meerdere apparaten worden gecreëerd. Hierdoor is het mogelijk om op hetzelfde moment de TV aan te zetten, de verlichting te dimmen, de temperatuur aan te passen en de gordijnen te openen. Met een klik op de afstandsbediening of mobiele app kun je activiteiten starten of beëindigen via een ingesteld schema of op basis van sensoren. Wanneer je niet thuis bent kun je de status van apparaten controleren en aanpassen via de Harmony-app.

De highlights van de nieuwe line-up omvatten:

- Logitech Harmony Hub

De Harmony Hub maakt van een iOS of Android smartphone of tablet een universele afstandsbediening voor thuis. Met de Hub en app is het mogelijk films, muziek en de TV, maar onder andere ook connected-verlichting, sloten en thermostaten te bedienen. Het starten en beheren van apparaten kan in groepen of individueel, zowel direct met een klik of via aanpasbare en ingestelde schema’s.

- Logitech Harmony Companion

Door een eenvoudige afstandsbediening te combineren met de Harmony Hub, biedt de Logitech Harmony Companion gemakkelijke bediening van onder andere connected-verlichting, sloten, zonwering, thermostaten, sensoren en home entertainment-apparaten. Hiermee heb je de vrijheid om apparaten te bedienen via de mobiele app wanneer je thuis of juist onderweg bent. Daarnaast hebben gebruikers het gemak van een speciale afstandsbediening die altijd binnen handbereik is voor gebruik door familie, vrienden en andere gasten.

- Logitech Harmony 950

De Logitech Harmony 950 is de meest geschikte infrarood, universele Harmony-afstandsbediening voor het bedienen van je TV, films, muziek en games. Het kleuren-touchscreen levert een krachtige, intuïtieve bediening van maximaal 15 apparaten. Bij het nieuwe ontwerp van dit touchscreen zorgen gebaren, waaronder swipes en taps, ervoor dat je snel schakelt tussen kanalen, eenvoudig vooruit- of terugspoelt en het volume regelt. De backlit knoppen die reageren op beweging en de verbeterde plaatsing hiervan, zorgen ervoor dat je zelfs in het donker de juiste toets kunt vinden. De verwisselbare, oplaadbare batterij biedt 20 procent meer capaciteit dan zijn voorganger en is eenvoudig en snel te plaatsen.

- Logitech Harmony Elite

De Logitech Harmony Elite levert dezelfde functies als de Harmony 950, gecombineerd met de kracht van de Harmony Hub. Of je nu gebruik maakt van de mobiele app of de geavanceerde touchscreen-afstandsbediening, de Harmony Elite zorgt voor een naadloze controle over je entertainment en je connected smart home. Met de Harmony Elite is het mogelijk afstandsbedieningen te vervangen voor maximaal 15 entertainment-apparaten en dit te combineren met het beheren van smart home-producten, zoals verlichting, sloten en thermostaten. Dat kan direct via een klik op de knop, volgens aanpasbare, ingestelde schema’s, zelfs wanneer je niet thuis bent.

- Compatibiliteit en beschikbaarheid

LIFX, Insteon, QIVICON, August, de Nest Learning Thermostat, Philips Hue en SONOS zijn een aantal van de merken en platforms die behoren tot een van de meer dan 270.000 compatibele apparaten. Kijk voor de meest actuele lijst van compatibele apparaten op myharmony.com/compatibility. De nieuwe Logitech Harmony line-up is naar verwachting in Nederland beschikbaar vanaf september 2015. Kijk voor meer informatie over de line-up van Harmony-afstandsbediening op de Logitech-website.

Reacties