Foto: designschakelaar-generation-r

Berker by Hager schakelaars Generation R

Berker by Hager innoveert met collectie awardwinnende designschakelaars: Generation R.

Bijna honderd jaar na oprichting oogst Berker by Hager opnieuw internationale erkenning voor haar designcompetenties en innovatiekracht door onderscheidend te zijn. In de maanden volgend op de introductie van Generation R werden de schakelaars bekroond met in totaal veertien gerenommeerde internationale designprijzen, waaronder de iF Product Design Award, de Good Design Award en de Red Dot.

Be different

Generation R is fashion voor interieurs. De schakelaars combineren stijlvol design met luxe materialen. Ontwerper Werner Aisslinger zegt over het ontstaan van Generation R: 'Hoe sneller en complexer onze wereld wordt, des te sterker wij verlangen naar eerlijke en sympathieke vormen. Generation R schakelaars beantwoorden die wens, met krachtige ronde contouren, clean design en mooie materialen.'

Consumenten, installateurs en architecten konden niet eerder kiezen uit een collectie luxe designschakelaars voor een aantrekkelijke prijs. De Generation R designlijn bestaat uit de series Berker R.1, Berker R.3, Berker R.classic en touchsensoren Berker KNX.1 en Berker KNX.3. De series zijn standaard verkrijgbaar in kunststof en glas in de kleuren polarwit en zwart, een combinatie van beide, of in metaal voor een industriële sfeer.

Vorm en functie

Berker by Hager ontwerpt, ontwikkelt en produceert de schakelaars in haar fabriek in Duitsland. De Berker R.1 is opgebouwd uit een ronde schakelknop in een zacht afgerond vierkant frame. Berker R.3 bezit de kracht van het contrast, door de ronde schakelaar te combineren met een hoekig raamcontour. Berker R.classic is de moderne interpretatie van een klassieker, met een strak vormgegeven roterende draaiknop op een rond frame.

Schakelen is een fijngevoelige handeling met Generation R. De designs hebben mogelijkheden tot eenvoudige schakelfuncties, impuls- en dimfuncties en jaloeziefuncties. De touchsensoren beschikken over een scala aan voorgeprogrammeerde scènes. Met een lichte aanraking van het glazen oppervlak kunnen gebruikers verlichting, thermostaat en jaloezieën gelijktijdig bedienen.

Berker by Hager schakelaars Generation R Touch.

More to come

Generation R gaat voorbij aan de gevestigde norm. Berker by Hager luistert naar de wensen van architecten, installateurs en gebruikers. In 2014 verwacht Berker by Hager op basis van research en feedback wederom enkele innovaties te presenteren. Generation R is in Nederland verkrijgbaar bij elektrotechnische groothandels en installateurs.

Meer informatie: www.hager.nl

Publicatiedatum 27 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties