Drie voordelen van slimme verlichting

Onze huizen worden steeds slimmer. Terwijl we met onze stemmen de muziek aan kunnen zetten, maakt onze robotstofzuiger alle kamers schoon.

Guido van Loon 05 Augustus 2019

Het leven wordt zo steeds makkelijker! Ook slimme verlichting is een uitvinding waar we zeer blij mee kunnen zijn. Lees hier de grootste voordelen.

1. Makkelijkere bediening

Met een smart lamp wordt je leven eenvoudiger dan ooit. Je bedient ze via een app op je telefoon of tablet. Via deze app kun je de lampen aan- en uitzetten, de lichtkleur aanpassen, de lichten dimmen en lichtschema’s instellen. Dit betekent dat je vanaf de bank alle lichten in huis aanzet, bepaalt dat het leeslampje wat feller moet branden, de lamp boven de eettafel juist warmer licht moet afgeven en dat de lampen morgenochtend ook weer branden als je uit bed komt. Zo bespaar je een hoop tijd en energie, die je bijvoorbeeld weer kan steken in het uitzoeken van nieuwe gadgets voor je slimme huis.
Via de app kun je de lampen ook precies zo instellen als jij wilt. Zorg ervoor dat de verlichting altijd past bij de sfeer en stemming van het moment. Helder licht tijdens het werken en sfeervol licht tijdens een romantisch diner. Of laat de lampen eens blauw, rood of groen licht schijnen en laat de lichten dansen op de muziek, zodat je binnen een paar seconden een eigen thuisdisco creëert. De mogelijkheden zijn eindeloos.

2. Bespaar geld en energie

Met de aanschaf van een smart lamp bespaar je geld. Dit soort lampen zijn namelijk bijna altijd voorzien van led verlichting, waardoor hiermee al snel 80 tot 90% energie wordt bespaard ten opzichte van gloei- en halogeenlampen. Bovendien kun je deze lampen ook zelf precies zo instellen dat je er zo min mogelijk energie mee verbruikt. Zoals al eerder gezegd zijn de lichten meestal dimbaar, en door ze niet altijd op hun maximum te laten schijnen bespaar je al een hoop energie. Daarnaast laat je lampen nooit meer per ongeluk aan staan. Bedenk je nu dat je wel eens vergeten bent het badkamerlicht uit te doen, net op het moment dat je aankomt op werk? Als je slimme lampen hebt kun je dit via de app makkelijk alsnog regelen. Ook lichtschema’s helpen met het voorkomen van dit soort foutjes, waardoor je op jaarbasis waarschijnlijk aanzienlijk lagere energiekosten zult hebben. Ook voor het milieu is dit allemaal een stuk fijner.

3. Maak je huis veiliger

Ga je regelmatig op vakantie en vind je het geen fijn idee dat je huis elke avond donker is en onbewoond lijkt? Altijd de lichten aan laten staan is natuurlijk geen optie. Als je een paar weken op vakantie gaat zou dit een hele dure grap worden. Ook hiervoor biedt de smart lamp de oplossing! Via automatische tijdschema’s kun je zorgen dat de lampen altijd rond dezelfde tijd gaan branden. Sommige lampen kun je zelfs als je andere kant van de wereld zit nog aan- en uitzetten. Zo ziet je huis er altijd bewoond uit, waardoor het een stuk minder aantrekkelijk is voor potentiële inbrekers. Ook een hele handige oplossing voor als de vrijdagmiddagborrel uitloopt of je plotseling een nachtje ergens blijft slapen.

Slimme verlichting is dus makkelijk te bedienen, maakt je huis veiliger én zorgt voor een minder lage energierekening. De ideale oplossing voor iedereen die zijn leven gemakkelijker wil maken.

Reacties