Foto: 7-goede-redenen-domotica-gebruiken

Dit zijn 7 goede redenen om domotica te gaan gebruiken

Heb je het al gehoord? Domotica kan jouw leven op allerlei verschillende manieren verbeteren.

Guido van Loon

Misschien overweeg je al om te beginnen met het verwerken van domotica in je huis, of misschien ben je nog lang niet overtuigd. Speciaal voor jou hebben we, namens WONEN.nl, 7 goede redenen opgesteld om domotica te gaan gebruiken. Ben je benieuwd welke dat zijn? We vertellen het je in deze blog.

Meer controle

Omdat domotica toepassingen altijd verbonden zijn met het internet kun je zowel meer informatie verzamelen als makkelijker met deze toepassingen communiceren. Dit betekent dat je, bijvoorbeeld met je smartphone, vanaf iedere locatie jouw toepassingen kunt bedienen en hun gegevens kunt inzien. Zijn de bonen van het koffiezetapparaat op? Je staat al in de supermarkt, maar bent het helemaal vergeten te controleren. Bij een slim koffiezetapparaat kun je dit gewoon inzien terwijl je in de supermarkt staat. Hoe handig is dat?

Energie en geld besparen

Besparen op energie en dus je uitgaven daaraan was nog nooit zo makkelijk. Met een slimme thermostaat én slimme toepassingen maak je op een slimmere en zuinigere manier gebruik van energie. Ideaal voor een groener én goedkoper leven, zonder in te leveren op comfort.

Extra beleving realiseren

Denk aan verlichting die zich aanpast aan jouw favoriete film. Met slimme lampen kan dat! Of misschien een instelling die de perfecte sfeer creëert voor een feestje vanuit diezelfde verlichting, waarbij jouw aan elkaar verbonden speakers in iedere ruimte dezelfde gezellige muziek afspelen.

Extra comfort

Wie zegt daar nou nee tegen? Wij in ieder geval niet. Domotica biedt op ontelbaar veel verschillende manieren extra comfort. Wat dacht je bijvoorbeeld van een slim verwarmingssysteem dat rond de door jou ingestelde tijd alvast de badkamervloer voorverwarmt, zodat jij wanneer je opstaat en gaat douchen meteen over lekker warme tegels kunt wandelen? Wanneer je vervolgens in de keuken komt en jouw slimme koffiezetapparaat al is voorverwarmd heb je in ieder geval een geweldige start van de dag.

Een veiliger huis

Je huis beveiligen wordt gemakkelijker met domotica. Een goed voorbeeld daarvan is de videodeurbel die we zelfs in reclames op tv voorbij zien komen. Met zo’n deurbel kun je precies zien wie er aan jouw voordeur staat, ook als je niet thuis bent. Het kijkgat 2.0, zullen we maar zeggen.

Veel meer gemak

Misschien wel het fijnste voordeel van domotica. Het levert je zoveel gemak op dat je dit pas doorhebt wanneer je er gebruik van gaat maken. Omdat je snel alles kunt inzien, aanpassen of uitschakelen blijft er tijd over voor andere dingen.

Voordelen te over

Het internet der dingen en de domotica toepassingen die daaruit voortgekomen zijn maken ons leven, zoals je hebt kunnen lezen, op allerlei manieren beter. We hopen je daar met deze blog een goed beeld van te hebben gegeven!

Reacties