Foto: Olivari-deurkrukken-sieren-monumentale-woning-in-Oud-Zuid

Olivari-deurkrukken sieren monumentale woning in Oud-Zuid

In het lommerrijke Amsterdam-Zuid moest een 120 jaar oude woning aan de binnenzijde volledig worden gestript en opnieuw ontworpen.

De eigenaar gaf deze opdracht aan interieur­designer Sebastiaan van Maanen van Interior Studio van Maanen die met respect voor het bestaande gebouw, een moderne, stijlvolle woning creëerde. Geheel in lijn met de ingetogen uitstraling die is doorgevoerd tot in de kleinste details, werd gekozen voor Olivari deurbeslag van Intersteel.

“Het uitgangspunt bij al onze projecten is ‘sophisticated simplicity’. Daar bedoelen we mee, dat we respectvol omgaan met het 120 jaar oude erfgoed, een doordacht ontwerp realiseren, terwijl we tegelijkertijd kiezen voor een ontwerp met duidelijke, minimalistische lijnen en een warme uitstaling” aldus Van Maanen. “En dat is in dit vijf verdiepingen tellende woonhuis tot in de kleinste details doorgevoerd.”

Het geheel oogt ruimtelijk en licht, omdat er veel gebruik is gemaakt van glas en lichte kleuren. Voor al het deurbeslag is gekozen voor de Olivari-serie Lama L die is ontworpen door Gio Ponti. Dit ontwerp kenmerkt zich door een simpele geometrische vorm, die zo dun is dat hij op een lemmet lijkt (lama in het Italiaans).

Uitgevoerd in messing en voorzien van matte antracietkleurige PVD-coating, matchen de deurkrukken uitstekend met de gekozen kranen in deze woning. Dat is schitterend te zien in de badkamer, waar ook een prachtig vrijstaand bad staat. “Het matchen van de kraan met de deurgreep is heel fijn. Los van het feit dat wij het ontwerp van Gio Ponti’s Lama greep altijd al prachtig vonden en dit het perfecte project was om voor deze greep te kiezen” benadrukt Van Maanen.

Ook andere details verraden de voorkeur voor smaakvolle accessoires. De Olivari Lama L-deurkrukken staan op een ronde rozet die slechts 5 mm dun is, wat een uiterst strak design oplevert. Intersteel leverde naast de deurkrukken ook de Lama L-raamkrukken, de schuifdeurkommen, de deurstoppers en de voordeurknop in combinatie met bijpassend veiligheidsrozet. Al deze accessoires passen qua stijl uitstekend bij elkaar, zodat het geheel een uiterst verzorgde en luxe uitstraling heeft.

Bekijk hieronder een sfeerimpressieover dit project

Meer informatie: www.intersteel.nl

Meer van Intersteel
Reacties