Foto: geze-schuifdeur-softstop

GEZE`s mechanische SoftStop schuifdeuren - schuiven met comfort!

GEZE heeft nieuwe indrukwekkende mogelijkheden om mechanische schuifdeuren voor elk gebouw esthetisch gestalte te geven en moeiteloos te bewegen.

GEZE heeft nieuwe indrukwekkende mogelijkheden om mechanische schuifdeuren voor elk gebouw esthetisch gestalte te geven en moeiteloos te bewegen.

Onderstaand een overzicht van de laatste innovaties van GEZE om u te inspireren.

Levolan SoftStop: sterk design, zachte demping

Om elk gebouwdesign esthetisch gestalte te geven heeft GEZE voor handmatige bediening van volledig glazen schuifdeursystemen het Levolan systeem ontwikkeld. Levolan is compact en klein.
De glasklemplaat is nagenoeg onzichtbaar geïntegreerd met de rollenwagens. Het rechtlijnige design met een looprailhoogte van slechts 63 mm past in elke omgeving. Het glas wordt direkt in de glasklemrolwagen geplaatst, zodat het ophanggedeelte niet behoeft te worden afgedekt. De beslagdelen zijn niet zichtbaar, de looprol en de demping SoftStop zijn compleet in de looprail geïntegreerd. Levolan heeft als bijzonder voordeel dat de glazen schuifelementen - afgezien van de handgreep of schuifkom - zonder glasbewerking tot een gewicht van 150 kg door glasklemmen moeiteloos vast te houden is. In combinatie met de SoftStop zijn glasschuifelementen tot 80 kg mogelijk. Volledig glazen schuifdeuren uitgerust met het Levolan systeem zijn met enkel glas in 8, 10 en 12 mm leverbaar. Ook dubbelglas is realiseerbaar op aanvraag.

Rollan 40N / 80 SoftStop: voor kleine ruimtes

Voor schuifdeursystemen in kleine ruimtes is het licht rollend schuifdeursysteem Rollan 40N/80 een welkom alternatief. Door de lichte loop en geruisloosheid is dit systeem bijzonder geschikt voor deuren van bureaus en woningen. De plafond- en wandmontage ondersteunt de veelzijdige toepassing bij doorgangsdeuren, ruimtedeling en garderobes. De slechts 29 mm hoge looprail maakt het inbouwen in beperkte ruimtes mogelijk. Rollan 40N/80 is geschikt voor dubbele deuren met schuifelementen tot 40 of 80 kg. Het systeem is toepasbaar voor houten -, kunststof - of aluminium deuren. GEZE heeft de Rollan 40N/ 80 ook met SoftStop ontwikkelt om nog meer comfort en veiligheid te bieden tot een deurgewicht van 40 kg. De SoftStop is compleet in de slechts 29 mm hoge looprail geïntegreerd en wordt voor een of tweezijdige demping aangeboden. Ongeveer 10 cm voor het eind van de schuif-voering remt de SoftStop de deur af. De deur wordt zelfstandig, zacht en volledig geruisloos in de eindstelling gebracht. SoftStop voorkomt het ongecontroleerd sluiten van deuren.

Perlan 140 SoftStop: filigraan en hoog belastbaar

Met de gedempte SoftStop verbindt GEZE Perlan 140 comfort en veiligheid voor schuifdeuren op perfecte wijze. Het ongecontroleerde dichtslaan tegen kozijn of deurbuffer behoort tot het verleden. Perlan 140 SoftStop is tot 80 kg deurgewicht toepasbaar. De gedempte sluiting is onzichtbaar in de 40 mm hoge looprail verborgen. Daardoor komt een extra afdekking en storende aanbouwdelen te vervallen. Het schuifdeursysteem Perlan 140 kan dubbele deursystemen ook synchroon bewegen.
Het onopvallende design onderstreept elk gewenst effect van de ruimte en garandeert een schuifsysteem met veelzijdige elegante en individuele oplossingen, voor lichte tot zware binnendeuren en zonneschermen van hout, glas, kunststof en metaal met een max. gewicht van 140 kg. Hoogwaardige materialen en eersteklas verwerking zorgen dat het systeem hoog belastbaar is en daarmee passend voor een duurzaam gebruik bij deuren in woon- en werkbereik.

Geolan SoftStop: krachtig design

Hoogwaardig klassiek roestvrijstaal schuideurbeslag met zichtbare looprollen op een halfronde rail op de vloer geven de mogelijkheid om glazen deuren van plafond tot op de vloer te laten doorlopen met minimale speling. Het max. deurgewicht van het Geolan deurschuifsysteem is 135 kg. De wand of het plafond wordt minimaal belast omdat het gewicht volledig op de vloer rust. Door de kunststof loopvlakken wordt een geruisloos schuiven van de deur gerealiseerd. De RVS rollen dragen zorg voor het licht schuiven. Ook is het Geolan systeem leverbaar in de SoftStop uitvoering. De gedempte sluiting verenigt comfort en veiligheid op perfecte wijze. Het ongecontroleerde dichtslaan tegen het kozijn of deurbuffer behoort tot het verleden. Het Geolan deurschuifsysteem is geschikt voor houten-, kunststof-, metaal-, en glazen deuren.

Reacties